AKHİSAR -  Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner’in bugün Akhisar Adliyesi Resmi İnternet Sitesi’nde yayınladığı basın açıklamasının ardından Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız jet yanıt verdi. 
Başkan Balkız, yaptığı yazılı açıklamada; “Soma maden kazası ile ilgili yargılamayı yapacak Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonu Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün yapılan basın açıklamasında Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nin yıllık kirasının 4.000 TL olduğu ve tadilat masraflarının da 95.507,73 TL olduğu bildirilmiştir.
Manisa barosu başkanı olarak bazı yayın organlarında Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nin duruşma salonu haline getirilmesi için 1,5 milyon TL masraf yapıldığı şeklindeki açıklamamızdan bahsedilerek cumhuriyet başsavcılığının bugünkü açıklamasının yapıldığı anlaşılmaktadır" dedi. 
Manisa Barosu Başkanı olarak yaptığı açıklamanın basında eksik geçmiş ve yanlış anlamalara neden olduğunu anlatan Balkız, yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Bir kısım basın tarafından duruşma yerinin Akhisar olup olmayacağı ve duruşma yerinin başka bir şehre taşınma ihtimali olup olmayacağına ilişkin soru karşısında tarafımızdan `hayır duruşma yeri değişmez, ceza davasını Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi görecek ve duruşma ile ilgili her türlü hazırlık tamamlanmış, bu duruşma için en az 1,5 milyon değerinde olan Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi tahsis edilmiştir. Bu merkeze çok emek sarf edilmiştir. Dava bu salonda görülecektir` şeklinde cevap verilmiş, dekorasyon ve kira bedeli hakkında somut ve özel bir açıklama yapılmamıştır. Açıklamamızın Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasıyla ters düşen bir tarafı yoktur. 1,5 milyon TL rakamı binanın toptan değeri ile ilgilidir. En az değeri ifade edilmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve cumhuriyet başsavcılığının açıklamasının bu çerçevede değerlendirilmesi saygıyla arz olunur.” 



Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

Kira borcu olan kiracılar için ‘kesin tahliye’ maddesi meclisten döndü

Başkan Özalper yeni yönetimiyle basının sorularını yanıtladı

Manisa’da 27 yıl hapisle aranan dolandırıcı sahte kimlikle yakalandı

Saruhanlı MEB’den Resfebe Yarışması Ödül Töreni Gerçek

Turgutlu'da hemzemin geçitte kaza: Kamyonetin kasası koptu

Polis memuru kalbine yenik düştü

TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu'da toplandı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Trenin çarptığı kamyonet ikiye bölündü: 1 yaralı

Trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı

Başkan Dutlulu: “Manisa’nın Geleceğini Ortak Akılla İnşa Edeceğiz”

Yunusemre Halk Eğitimi Korosu’ndan “Sarı Zeybek” Konseri

Başkan Ekrem Cıllı’dan Bakan Murat Kurum’a Ziyaret

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Karayolunda kaza: 1 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 1.12.2014 16:35:27 840 0
Tarih: 01.12.2014 16:35 Güncelleme: 01.12.2014 16:35
Haberi Sesli Oku