TURGUTLU - Turgutlu ilçesinde, Demirköprü barajının kapaklarının açılmasıyla ulaşımın sağlandığı köprü sular altında kaldı. Yaya olarak köprüyü kullanmak isteyenler yolun karşı tarafına geçemezken, en büyük sıkıntıyı suların içinden karşıya geçen traktörler yaşadı. 
Üzüm hasadının başladığı Turgutlu´da baraj kapaklarının açılmasıyla Aydınlı mevkinde bulunan köprü sular altında kaldı. Üzüm hasadı yapan ve traktörlerle kesilen üzümleri kurutma alanlarına taşıyan traktörler köprüden karşıya geçmek için zorlu ve tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kaldı. Su taşkını nedeniyle görünmez olan köprünün üzerinde geçmek zorunda kalan traktörlü çiftçiler göz kararı hiza alarak tehlikeli bir yolculuk yaptılar. Üzümlerin kesildiği dönemde çiftinin mağdur kaldığını ifade eden çiftçiler isyan etti ve konuyla ilgili çözüm istedi. Hasat zamanı mağdur olduklarını dile getiren çiftçilerden Hasan Olgun, ?Tam hasat zamanı sıkıntı yaşıyoruz, çiftçi mağdur oldu. Hem tehlikeli bir durum hem de mağduriyet noktasında bu durum, çiftçiye zarar. Bu yolu kullanmazsak 10 kilometre fazla yol kat etmek zorundayız. Hiçbir tehlike olmazsa suların içinde gidiyoruz, traktör arızalanır, yük taşınıyor bu nedenle devrilme tehlikesi var? dedi.
Zorlu ve tehlikeli yolculuk sonrası tarım arazilerine ulaşabilen çiftçiler yetkililerinden yardım beklediklerini ifade ettiler.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 17.08.2017 08:31:48 689 0
Tarih: 17.08.2017 08:31 Güncelleme: 17.08.2017 08:31
Haberi Sesli Oku