Anahtar Kelimeler: Bankacılıktan İstifa Kadın Pazarcı

SARUHANLI - Saruhanlı’da yaşayan Emel İncel (37), 7 yıl çalıştığı özel bir bankadaki görevini bırakarak, kendi işini kurdu. Çiftliğinde yetiştirdiği organik ürünleri, semt pazarlarında satan İncel, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Saruhanlı ilçe merkezinde yaşayan evli, 2 çocuk annesi Emel İncel, 4 yıl önce ikinci çocuğunu hayata getirdikten sonra geçirdiği bir rahatsızlık sonucu, özel bir bankadaki 7 yıl boyunca sürdürdüğü saha satış elamanı görevinden istifa kararı aldı. İş stresinden uzaklaşarak, bu süreçte sağlığına kavuşan İncel, kendi işini yapmaya karar verdi. Banka memuru eşinin de desteğiyle çiftlik kuran İncel, çiftliğinde keçi, inek ve tavuk beslerken, sebze ve meyve yetiştirdi. Organik ürünler üreten İncel, yetirmekle kalmadığı ürünleri, kendisi satmaya başladı. Saruhanlı başta olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki semt pazarlarına çıkan İncel, ürettiği peynir, süt, tereyağı, yumurta, salça, zeytin, domates gibi ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Banka memuru eşinin desteğiyle kendi işini yaptığını belirten Emel İncel, “Pazarcılık mesleğim bundan 4 yıl önce başladı. Özel bir bankada çaycı kadrosu ile başladım. Daha sonra saha satış elemanı olarak devam ettim. İkinci çocuğumu dünyaya getirdikten sonra rahatsızlandım. Rahatsızlandıktan sonrada böyle bir karar aldım. Kendi işimi kurmaya karar verdim. Tarlamızı değerlendirdim. Ürün yetiştirmeye başladı, daha sonra hayvancılıkta yapmaya başladım. Şuan Manisa’nın büyük pazarlarına giderek, ürünlerimi bu şekilde elimde eritiyorum. Eşim bankada memur. Kendim üretip, kendim aracıma yüklüyorum. Bazen tek başıma, bazen de kızımla çıkıyorum. Eşim, hayvanların bakımı ve sağımında bana yardımcı oluyor. Daha sonra o bankaya, ben pazara gelerek işlerimizi o şekilde yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir kadın olarak pazarlarda çalışmanın zorlukları olduğunu fakat ailesine daha çok vakit ayırabildiğini dile getiren İncel, “Bir kadın olarak zor oluyor ama zorluğun yanında güzellikleri de çok. Tüm gün çocuklarımla beraberim. Başkasının işinde çalıştığım zaman çocuklarımı çok fazla göremiyordum. Sabah uyurken bırakıp, akşam uyurken görüyordum. Şuan çocuklarımla ilgilenebiliyordum. Böylesi benim için daha iyi” diye konuştu.

“İLK BAŞLARDA YADIRGAYANLAR OLDU”

İncel, şöyle devam etti: “Transitin tepesinde bir kadının oluşu, saman çekmem, yem getirmem ve pazarlara çıktığımdan dolayı tepki almıştım ama şuan tepkiler olumlu olmaya başladı. Helal olsun kızım diye tepkilerle geliyorlar. Bu da hoşuma gidiyor. En büyük hedefim hayvancılık üzerine yoğunlaşıp kendi çiftliğimizi kurmak. Eşimde bunu istiyor. İnşallah bu işi profesyonel olarak yapacağım.”



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.08.2021 18:10:00 626 0

Tarih: 09.08.2021 18:10
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00