Bangladeş’te genel seçim öncesi yolcu treni kundaklandı: 4 ölü

Bangladeş’te yarın gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi trene gerçekleştirilen kundaklama sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Bangladeş’te yarın gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi tansiyon yükseldi. Başkent Dakka’da yerel saatle 21.00’de bir yolcu treni kundaklandı. Jessore’den başkent Dakka’ya sefer gerçekleştiren treninin 4 vagonu alev alırken yangının kısa sürede treni sardı.

Trende bulunanlar yangını söndürmeye çalıştı, itfaiye ise kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Yangın, itfaiyenin yoğun çalışmaları sonucu 2 saatte söndürülebildi. Alev alev yanan trende bulunan 4 kişi hayatını kaybederken, yaralıların tedavisi hastanede devam ediyor. Yaralılardan 2’sinin durumunun kritik olduğunu kaydeden polis saldırganların arandığını söyledi. Dakka Polis Yardımcısı Mohid Uddin olayı seçimlerden önce halkta paniğe yol açmak amacıyla “planlı bir kundaklama” olarak tanımlayarak, “Bu hain saldırıya karışanları bulacağız” dedi. Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, seçim öncesi yaşanan tren yangının kaza mı kundaklama mı olduğunun araştırılması talimatı verdi.

Bangladeş’te kritik seçim

170 milyon nüfusu bulunan Bangladeş, ülkenin 12’nci genel seçimleri için yarın sandık başına gidecek. Yeni hükümetin belirleneceği seçimin gergin bir ortamda geçmesi bekleniyor. Yarın sabah saatlerinde başlayacak oy verme 8 saat sürecek. Ülke genelinde 119 milyon kayıtlı seçmen, 42 binden fazla seçim merkezinde oy kullanacak. Ülkenin Pakistan’dan ayrıldığı 1971 yılından bu yana Bangladeş’te yapılan 11 seçimden yalnızca 4’ünün “özgür ve adil” olarak gerçekleştirildiği ifade edilirken diğer seçimler sık sık şiddet ve protestoya sahne oldu.

Ana muhalefetten 48 saatlik grev başlattı

Khaleda Zia liderliğindeki ana muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) ve diğer muhalif gruplar seçimi protesto etme kararı aldı. Muhalefet, Başbakan Hasina’nın 4 kez üst üste iktidara gelme isteğini boykot ediyor. Seçimlere saatler kala ana muhalefet partisi 48 saatlik genel grev başlattı. Muhalefetin 48 saatlik genel grevi, cumartesi günü 06.00 ile Pazartesi 06.00’ya kadar sürecek.

Öte yandan, 100'den fazla muhalefet lideri ve aktivist başkent Dakka'da yürüyüş düzenleyerek halkı da greve katılmaya çağırdı. BNP Genel Sekreteri Ruhul Kabir Rizvi, yürüyüşte gerçekleştirdiği konuşmasında partisinin Hasina’nin istifasını istediğini kaydederek seçimlerin protesto edilmesini gerektiğini savundu. Rizvi, "Hükümet ateşle oynuyor. Hükümet tek taraflı seçim düzenlemek için eski taktiklere başvurdu” dedi.



MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 6.01.2024 13:07:00 3415 0
Tarih: 06.01.2024 13:07 Güncelleme: 06.01.2024 13:39
Haberi Sesli Oku