Bakırlıoğlu üzüm üreticilerinin sesi oldu: TARİŞ algı operasyonu yapıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa’da üzüm üreticileriyle bir araya gelerek yaşadıkları sorunları dinledi. Çiftçilerin maliyetler karşısında ezildiğini vurgulayan üreticiler, “Enflasyonu dibine kadar yaşayan biziz” diyerek isyan etti.

Üreticiler, ilaç, gübre mazot ve elektrik maliyetlerindeki fahiş artışa dikkat çekerek, dekar başına alınan ürünün ciddi şekilde düştüğünü anlattı. Geçen yıl 55–60 ton üzüm alınan bağdan bu yıl yalnızca 2 ton ürün alabildiklerini söyleyen çiftçiler, tarımsal sulama faturalarının 30 bin ila 90 bin TL arasında geldiğini belirtti.

Bir üretici, Bağıma TARSİM %99 zarar verdi. Mahsul yok. Ona rağmen açıklanan fiyatlar hangi vicdana sığar? sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kelime oyunu ile algı operasyonu

CHP’li Bakırlıoğlu ise TARİŞ’in açıkladığı fiyatlara sert tepki gösterdi:

Geçen sene 7 numara üzüm için 100 TL fiyat açıkladılar. Bu sene 9 numara üzüm için 120 TL açıkladılar. Aslında aynı kapıya çıkıyor. Burada kelime oyunu, algı operasyonu var.

Bakırlıoğlu, maliyetlerin katlanmasına rağmen üzüm fiyatlarının aynı kaldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: Bu sene üzüm 3 dolar diyorlar. Geçen sene 2 dolardı. Ama çiftçi para kazanamıyor. Çünkü maliyetler olağanüstü arttı. Nisan ayında don felaketi yaşandı, rekolte kaybı var. Buna rağmen 120 TL fiyat akıl alacak gibi değil. En az 150 TL olmalıydı ki çiftçi biraz nefes alsın…

Türkiye’de üretim maliyeti neden yüksek?

Bakırlıoğlu, hükümetin dünya fiyatlarını bahane ettiğini belirterek, Özbekistan ve İran’daki üreticilerle rekabet edemiyoruz diyorlar. Peki onların maliyeti neden düşük, bizde neden yüksek? Türkiye’de enflasyon var diyemiyorlar ifadelerini kullandı.

Üreticiler ise hükümete seslenerek, bankalara olan borçlarının faizsiz ertelenmesini ve tarımsal üretime destek verilmesini talep etti.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.08.2025 14:28:00 1517 0
Tarih: 25.08.2025 14:28 Güncelleme: 25.08.2025 14:34
Haberi Sesli Oku