TURGUTLU AK PARTİ İLÇE KONGRESİNE KATILAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM: “BİLİYORSUNUZ BAŞIMIZDA KÖŞEGEN, DÖRTGEN, ÜÇGEN, PARALEL ÇEŞİTLİ BELALAR VAR, BİZ NE ZAMAN MEMLEKETTE BARIŞI SAĞLASAK, NE ZAMAN KARDEŞ KAVGASI BİTTİ DESEK BÜTÜN GÜCÜMÜZÜ ARTIK BUNDAN SONRA İLERLEMEYE ODAKLIYORUZ DEDİĞİMİZ AN BİR PROVOKASYON ÇIKIYOR”
TURGUTLU - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Biliyorsunuz başımızda, köşegen, dörtgen, üçgen paralel çeşitli belalar var. Aktörler değişiyor ama senarist hiç değişmiyor. Senaryoyu yazan hep aynı” dedi. 
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir dizi ziyaret yapan Bakan Ayşenur İslam, partisinin 5. Olağan İlçe Kongresine katıldı. Endüstri Meslek Lisesi Konferas Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, Bakan İslam’ın yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı. Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tek liste ile gidilen seçimde başkan adayı Av. Mürşit Gedizli bir konuşma yaparak, yönetim kurulu üyelerini delegelere sundu. Daha sonra AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur da bir konuşma yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yeni bir dönemin başlangıcında olduklarını belirterek, yeni Türkiye’nin inşa sürecinin başında olduklarını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları bayrağı şerefle taşıyacaklarını kaydeden İslam, şöyle konuştu:“O bundan sonra mazlumların, tüm mahsunların, bütün hakkı yenilmişlerin lideri olarak memleketimizin başında bize önderlik etmeye devam edecektir. Bugün bu salonda hissettiğimiz gibi onu her adımımızda yanımızda hissediyoruz. Devraldığımız bayrağı elbette şerefle taşıyacağız. Hatırlarsınız bu rüyayı rahmetli Adnan Menderes, ondan sonra Turgut Özal ve Erbakan ile de görmüştük ama her defasında ‘yapamazsınız, inin ordan’ dediler ve daha işe başlamadan, ısınma turları atıyorken yarıda bıraktırdılar. Batılıların çok sevdiği bir oryantalist Bernard Lewis diyor ki ‘Batı satranç oyuncusudur, karar verir hamle yapar. Doğu dünyası tavla oyuncusudur. Zar atar kadere razı olur’ bizi gördükleri nokta bu. 1950’lerde rahmetli Menderes o tavla sehpasını ayağıyla devirdi ve dedi ki ‘biz artık satranç oyuncusuyuz’ hayır dediler. Arkasından 1980’lerde Turgut Özal tavla sehpasını devirdi. Yine aynısını dediler. Sonra Erbakan, hatırlarsınız ‘kanlı mı olacak, kansız mı olacak?’ gibi sözler sarf ederek, söylenen her sözün ardından bir fitne çıkararak onu da alaşağı ettiler. Son satranç masasına oturduğumuz tarih 2002’dir. Recep Tayyip Erdoğan, ‘muhtar bile olamaz’ denildikten sonra tekrar tavla tezgahını devirdi ve ‘hayır artık biz milletimizle beraber satranç oyuncusuyuz. Bizim interlandımızı bizden habersiz dizayn edemezsiniz. Orta Doğu da biz varız, Balkanlarda biz varız, bütün Dünya’da biz varız.’ dedi ve bugüne kadar dünyanın hiç duymadığı bir cümleyi telaffuz etti. One minute`den söz etmiyorum. Ondan daha sonra ve daha önemli bir şey söyledi. Bütün dünyaya gözlerinin içine bakarak ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dedi.”

“BİR TAKIM PROVOKATÖRLER KIŞKIRTICILAR VAR”
AK Parti’nin enerjisini aşağıya doğru çekmek isteyen odakların olduğunu vurgulayan İslam, şunları söyledi: “Bir takım provokatörler, kışkırtıcılar var. Biz ne zaman memlekette barışı sağlasak, ne zaman kardeş kavgası bitti desek. Bütün gücümüzü artık bundan sonra ilerlemeye odaklıyoruz dediğimiz anda bir provokasyon çıkıyor, başka bir şirket çıkıyor ve bizi tekrar enerjimizi tükettiğimiz bir mecraya doğru sürüklemeye çalışıyor. Şimdi de işte biliyorsunuz başımızda bir köşegen, dörtgen, üçgen, paralel çeşitli belalar var. Aktörler değişiyor ama senarist hiç değişmiyor. Senaryoyu yazan hep aynı. Arkadaşlar Müslüman aynı delikten ikinci defa ısırılmaz. Aklımızı başımıza almamız gerekiyor.”
Konuşmaların ardından AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Bakan İslam’a ebru sanatından yapılan bir tablo hediye etti.



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 10.11.2014 08:53:39 649 0

Tarih: 10.11.2014 08:53 Güncelleme: 10.11.2014 08:53
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00