POLİTİKA - Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim programına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, ?Bu süreci sabote eden, terör örgütünün ta kendisidir? dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan eğitim programına katıldı.Programa Bakan Işık´ın yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili gazeteci-yazar Orhan Miroğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Bakan Işık ve diğer konuklar tarafından gençlere Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli bilgiler aktarıldı.

?SİYASET YAPACAKSANIZ MUTLAKA AİLENİZİN RIZASINI ALIN?

Siyaset, enerji ve tecrübe arasında ters bir ilişki olduğuna değinen Bakan Fikri Işık, ?Zirveye tırmandıkça enerjiniz azalacaktır ancak görüş açınız artacaktır. Öncelikle siyaset yapacaksanız mutlaka anne-babanız-kardeşiniz-eşinizin rızasını alın, almadığınız zaman sorunlar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu işi yaparken önemli olan tek şey hatta hayatta ki en güzel şey değer görmektir. Eğer halkın sizi sevmesini istiyorsanız, iki şeye ihtiyacınız var. Dürüst ve çalışkan olmak. Böyle olduğunuz takdirde halk sizi sevecektir. Çalışmadan siyaset olmaz, siyasetin yeter şartı da uyum ve üsluptur. İnsanların dili yalan söyleyebilir ama gözü yalan söyleyemez? dedi.

?SİYASETİ VATAN NÖBETİ OLARAK GÖRÜRSEK MESLEK OLARAK GÖRMEYİZ?

Tevazu ve alçakgönüllülüğün siyasetin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yapan Işık, ?Siyaset benim anlayışıma göre bir nöbettir. Ailemize ve ülkemize karşı görevimizi yerine getiririz. Eğer siyaseti vatan nöbeti olarak görürsek, bir meslek olarak görmeyiz. Siyasette en temel unsur insandır. Yeni aktörler yetiştirmeliyiz. Nöbette olduğumuz sürece görevimizi yerine getirmek zorundayız. Görevi alana kadar gönüllülük, aldıktan sonra zorunluluktur´´ diye konuştu.
Konuşmasının devamında çözüm süreci ile ilgili görüşlerini aktaran Bakan Işık, "Bu süreci sabote eden, terör örgütünün ta kendisidir´´ diyerek konuşmasını eğlenceli bir fıkra ile sonlandırdı.

?HÜKÜMET KURULAMAMASININ EN BÜYÜK SEBEBİ ÇÖZÜM SÜRECİDİR´´

Mardin Milletvekili aynı zamanda gazeteci-yazar olan Orhan Miroğlu son zamanlarda sürekli gündemde olan çözüm sürecinden bahsetti. Miroğlu, ?AK Parti´nin, Kürt toplumu ile kurduğu ilişki 13 yıl önce başladı. Siyasi partilerin birer tabela partisi haline geldiği dönemde, AK Parti güçlü iradesi ile kalkınmayı sağlamıştır. Türkiye´de ki, Kürt meselesi bir demokrasi meselesidir. Kürt meselesi her zaman bir alan olarak kullanıldı. Çözüm süreci hakkında yapılan bütün gelişmelerin samimi olmadığını görmek mümkün. Ortadoğu´da Kürt-Şii ittifakından bahsedilmeye başlandı. Bizim medyamızın en büyük sorunu, şiddete gösterdiği toleranstır. 2013 yılında okunan mektup aslında çok netti. Silahlı grupların Türkiye´yi terk etmesi çağrısı ne yazık ki yerine ulaşmadı? diye konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 23.08.2015 17:06:34 420 0

Tarih: 23.08.2015 17:06 Güncelleme: 23.08.2015 17:06
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00