Anahtar Kelimeler: “Bağışla Hayata Bağlan”

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi Devlet Hastanesi’nde oluşturulan organ bağışı standının ilk gününde 10 kişi organlarını bağışladı.

Saruhanlı Devlet Hastanesi Organ ve Doku Bağışı Koordinatörü Dr. Maksut Demir, organ bağışı haftası nedeniyle hastanede “Bağışla, Hayata Bağlan” adı altında bir kampanya düzenlediklerini kaydetti. 

Bu kapsamda hastanenin girişinde organ bağışı kabul standı oluşturduklarını dile getiren Demir, hastane çalışanları ve muayene olmak için gelen hastalarından organ bağışında bulunmak isteyenlerin bağışlarını kabul ettiklerini söyledi. 

Kampanyanın ilk gününde 10 kişinin organ bağışında bulunduğunu, burada ki standın bir hafta süreyle bağış kabulüne devam edeceğini ifade eden Demir, şöyle dedi; 

“Buradaki amacımız ülkemizde organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine, yaygınlaşmasına organ bağışının artmasına katkıda bulunmak. İnsanlar böbrek, kalp, akciğer, pankreas, ince bağırsak ve rahim gibi organlarını, kornea, kalp kapağı, kas dokusu, kemik, kıkırdak ve tendon gibi dokuları ile kol, bacak, yüz, deri, üst sindirim yolları ve üst yolunum yolu gibi kompozit organlarını bağışlayabilir.” 

Dr. Demir 18 yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışı yapabileceğini kaydetti. 

-Organ Nakli Caizdir- 

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamış ve organ naklinin caiz olduğunu bildirmişti. Kurul ayrıca Kur’an-ı Kerim’in Maide Suresi, 32. Ayetinde “Kim de bir insanın hayatını korur ve kurtarırsa bütün insanlara hayat vermiş gibi olur” buyrulduğunu duyurmuştu. 



Deprem oldu hissetiniz mi?

Servis sürücüsü dehşet anlarını anlattı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı duyurdu

Görme engelliler Spil Dağı zirvesinde bayrak değiştirdi

Deneyap 2025 mezuniyet programı gerçekleştirildi

Öğrenci servisi yandı: 13 çocuk son anda kurtarıldı

Manisa Şehir Hastanesi 7 Yaşında

Büyükşehir’den Saruhanlı Okullarında Spor malzemesi

Paranın ilk basıldığı Sardes Antik Kenti artık gece de parlıyor

SALİHLİ KEMERDAMLARI GELENEKSEL 4. YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Traktör kazası: 1 ölü

Otobüs kaptanı otel odasında ölü bulundu

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

İki motosiklet çarpıştı; 2 yaralı

Cadılar Bayramı kutlaması kabusa döndü: Lise öğrencisi hayatını kaybetti

COVID-19 mRNA aşılarında beklenmedik etki: Kanser tedavisine katkı sağlıyor

Kazada ağır yaralanan yaşlı kadın hayata tutunamadı

10 yıllık evliliğini tek celsede bitirmişti! Fatih Terim’in kızı gönlünü bakın kime kaptırdı?

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
6.11.2014 16:35:35 1281 0
Tarih: 06.11.2014 16:35 Güncelleme: 06.11.2014 16:35
Haberi Sesli Oku