SARUHANLI - Manisa'da ayakkabı üretimi yapan firmalarla sektör temsilcilerini bir araya getiren Manisa 6. Ayakkabı ve Moda Fuarı (MAYFU), Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açıldı. Ayakkabı sektörünün temsilcilerini bir araya getiren fuarı sadece sektör temsilcileri ziyaret edebilecek.  

Türkiye'nin en önemli deri ayakkabı üretim merkezlerinden biri olan Manisa'da, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı (MAYFU), Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açıldı.

Açılış konuşmasında katılımcı firmalara teşekkür eden Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın, Manisa'nın merdanede Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi. Akçın, "Bu fuarlarla kendimizi daha iyi sergileme fırsatı buluyoruz. İşimizin en önemli noktası ihracattır. Bütün firmalarımızın markalaşmasını istiyoruz. Şu anda bir e-ticaret çalışmamız var. E-ticaretle birlikte ihracatımız daha çok artacak. Biz oda olarak her zaman üyelerimizin yanındayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

MANİSA'DA DÜNYAYA İHRACAT

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa'nın ayakkabı sektöründeki önemini anlattı. Ayakkabı Fuarının büyük bir değer olduğunu vurgulayan Güzgülü, "Türkiye'nin önde gelen mağaza zincirleri, Türkiye'nin önemli toptancıları fuara katılacaklarını beyan ettiler. Bu Manisa için bir gururdur" dedi.

Fuara destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Güzgülü, "Balkanlardaki mağazaların çoğunda, Türk ayakkabısı görülür. Türk ayakkabısının yüzde 80'inde de Manisa ayakkabısını görürsünüz. 50-60 ülkeye ayakkabı ihraç ediyoruz. Kuzey Afrika'ya giderseniz de Manisa ayakkabısı görürsünüz. Biz buraların çoğuna dolaylı ihracat yapıyoruz. Malı üretip satabilmek bizim için önemlidir" ifadelerini kullandı.

VALİ DENİZ: "MANİSA'YA İNANILMAZ BİR YATIRIM TALEBİ VAR"

Ayakkabı üreticilerinin markalaşma sorunu yaşadığını belirten Vali Ahmet Deniz, "Bu sorunu birlikle çözmemiz gerekiyor" dedi.

"Manisa'ya yönelik inanılmaz bir yatırım talebi var" diyen Vali Ahmet Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisa birçok alanda üreten bir şehir. Bunun bir örneği de ayakkabıcılık. Manisa her alanda üreten, ürettiklerini pazarlayan, sanayi ve üretim açısından Türkiye'nin gözbebeği. Bu üretime sahip çıkmak lazım. Manisa'ya geldiğimde ilk ziyaret ettiğim yerlerden biri de ayakkabıcılar sitesiydi. Ayakkabıcı arkadaşlarımız emeğiyle üretiyorlar, ihracat yapıyorlar. En önemli sıkıntı da maalesef memleketimizde markalaşma konusunda bazı eksikliğimiz var. Aynı ürünü siz üretiyorsunuz, örneğini dışarıya; marka vuruluyor bin liraya, bin 500, 2 bin 500 liraya. Bu işi bizim bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Türkiye artık eski Türkiye değil. Son yıllarda birçok alanda kendi markalarını yetiştirmeye çalıştı. İşte burada tasarım, AR-GE çalışması önemli. Devletimizin son dönemde bu konularda inanılmaz güzel destekleri var. Ama önce kendi içimizde bir birliktelik lazım. Bir olmamız lazım. Şu anda e-ticaretin geliştirilmesi için bir proje hazırlığındayız. Fuarlar burada üretilen ürünlerimizin hem satışıyla pazarla buluşması hem Türkiye ve Türkiye dışından birçok alıcının görmesi için önemli. Manisa'ya yönelik inanılmaz bir yatırım talebi var. İlçelerimizde de organize sanayi bölgesi kurulmaya başlandı. Kula'da deri organize sanayimiz Bakanlıktan onay aşamasında. Dericilik önemlidir. Bu güzel fuarda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Üreticilerimiz için bereketli bir fuar olmasını temenni ediyorum."

FUARDA 35 FİRMA 

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, CHP İl Başkanı Semih Balaban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın, Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) Başkanı Ayberk Aloğlu, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, bazı oda ve dernek başkanları ile fuara katılım sağlayan firmaların temsilcileri tarafından yapıldı.

Açılışın ardından fuarda yer alan firmaların stantlarını gezen protokol üyeleri, üreticilerden ayakkabılar ve sektör hakkında bilgi aldı

Türkiye geneli Manisa'nın önde gelen 35 firmasının katıldığı fuarda birbirinden farklı modeller sergileniyor. 26 Ekim'e kadar devam edecek fuar, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olacak.

Manisa Ayakkabıcılar Odası ile SNS Fuarcılık'ın organize ettiği fuarı Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ege İhracatçılar Derneği destekliyor.

Ayakkabı sektörü temsilcilerini bir araya getiren fuarı sadece sektör temsilcileri gezebilecek.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 24.10.2019 11:01:00 1792 0

Tarih: 24.10.2019 11:01 Güncelleme: 24.10.2019 11:01
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00