SARUHANLI - EHKİB milli katılım organizasyonu ile katılan firmaların da dahil olduğu toplamda 120 firmanın PV Manufacturing Paris Fuarı'nda yer aldığını açıklayan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş sözlerine şöyle devam etti:   

“Fuar Fransız alıcıların yanı sıra her sene İtalya, İngiltere, İspanya, Almanya, ABD, Japonya, Belçika ve Hollanda başta olmak üzere 124 farklı ülkeden uluslararası alıcılarla firmalarımızın buluşmasına imkan sağlıyor. Fuarın ziyaretçileri arasında Dior, Balmain, Versace, Hermes, Balenciaga, Karl Lagerfeld gibi dünyaca ünlü birçok moda markası da var. Üç gün boyunca binin üzerinde ikili iş görüşmesi yapıldı.” 

Uluslararası katılımın en fazla Türkiye’den gerçekleştiğini söyleyen Sertbaş, “Büyük markaların siparişleri Uzak Doğu’dan Türkiye’ye kaydığı için ilgi tamamen ülkemizin üzerinde. PV Manufacturing Paris Fuarı’nda, Türkiye’nin hazırgiyim potansiyelini başka bir boyuta taşıdığımız dijital platformlarda yer alma çalışmalarımız kapsamında yürüttüğümüz AHA (AegeanHasApparel) projemizin tanıtımını gerçekleştirdik.” dedi. 

Ocak-Eylül döneminde Fransa’ya hazırgiyim ihracatı yüzde 23 arttı

Fuarda sürdürülebilirlikle ilgili paneller düzenlendiğini açıklayan EHKİB Başkan Yardımcısı ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Seray Seyfeli, fuarda özellikle sürdürülebilir üretim yapan firmalara yoğun bir ilgi olduğunu açıkladı. 

“Ocak-Eylül döneminde Fransa’ya hazır giyim ve konfeksiyon ihracatımız yüzde 23 artışla 722 milyon dolara, Ege’den yapılan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatımız ise yüzde 40 artışla 34 milyon dolara ulaştı. Önümüzdeki süreçte Türkiye geneli Fransa’ya ihracatımızda 1 milyar dolar hedefliyoruz.   Fransa’nın Çin, Bangladeş ve İtalya’dan sonra en çok konfeksiyon ithalatı yaptığı dördüncü ülke konumundayız.” 

Seyfeli, “Sektörümüz; Uzak Doğu şirketlerine göre çok daha fazla çeşitliliğiyle, az adetli ve kısa terminli siparişlere hızlı cevap verebiliyor olmasıyla, esnek hazır giyim imalatçılarıyla, ileri tekstil sanayisiyle pandeminin olumsuz etkisini üzerinden atmış durumda.  2022 yılı Şubat ayında düzenlenecek Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na katılım için hazırlıklarımızı başlattık.” diye konuştu. 

Moda endüstrisi Fransa’ya ihracatında 1 milyar dolar hedefine bir adım daha yaklaştı. 21-23 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen ve global ölçekli en büyük moda fuarları arasında yer alan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na uluslararası alanda en yüksek katılım Türkiye’den gerçekleşti.


Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 5.10.2021 14:56:00 1785 0

Tarih: 05.10.2021 14:56 Güncelleme: 05.10.2021 14:56
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00