Merkez Av Komisyonu`nun kararı uyarınca, 2013-2014 Av Dönemi, Batı Akdeniz, Marmara, Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde, 17 Ağustos`ta başlayacak.

Av Dönemi, Batı Akdeniz, Marmara, Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde, 17 Ağustos`ta bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leş kargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden, yeni av sezonuyla ilgili yapılan açıklamada, Merkez Av Komisyonunun 16 Mayıs 2013`te toplandığı ve alınan kararların 26 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazete`de yayımlandığı hatırlatıldı.

Karar gereği 2013-2014 Av Dönemi`nde avlanmanın Batı Akdeniz, Marmara, Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 17 Ağustos`ta bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leş kargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, "2013-2014 Av Dönemi`nde avına izin verilen diğer av hayvanlarının avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre olup bu süreler içinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbest bırakılmıştır. Ancak yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir" bilgisi yer aldı.

Açıklamaya göre, avlanılmasına izin verilen hayvanlardan bazıları için avcı başına bir günlük avlanma limitleri şöyle:

"Kuşlar için; bıldırcın: 10, üveyik: 8, karatavuk: 3, çulluk-sakarmeke: 4, tahtalı-sakarca kazı: 3`er, suçulluğu (bekasin): 1, kınalı, kum, kaya ve çil kekliği toplamda 2, (bu av sezonunda çil keklik sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis,  Elazığ, Erzincan, Iğdır, Kars, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Afyonkarahisar, Malatya, Erzurum, Van ve Tokat illerinde avlanacaktır), yeşilbaş, kirik (çamurcun), elmabaş patka, çıkrıkçın: toplamda 6.

Memeliler için; yaban tavşanı: 1, adatavşanı, yaban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına): 2`şer, yaban domuzu (sürek avında avcı başına),(sürekçiler av yapamaz): 2, çakal: 1, tilki: 2."

Merkez Av Komisyonu`nun kararına göre, birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için bir günlük avlanma limitlerini aşamayacak. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün olan sadece cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde (idari tatiller de dahil), av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilecek.

Avlanma süreleri ve günlük avlanma limitlerine uyulmak koşuluyla, ilgili avlak bölgesinde avlanma izin belgesi alınarak her gün av yapılabilecek. Genel ve devlet avlağında herhangi bir türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasak olacak. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde o avlak ava kapatılacak.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve avlanma izin ücretini il şube müdürlüklerinin Ziraat Bankası şubelerindeki döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekiyor.

 



Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.08.2013 17:55:01 1371 0

Tarih: 13.08.2013 17:55 Güncelleme: 13.08.2013 17:55
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00