Tarih: 25.03.2013 17:44

Asırlardır Süren Nevruz Geleneği

Facebook Twitter Linked-in

ASIRLARDIR SÜREN NEVRUZ GELENEĞİ

 

KEMİKLİDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Kemiklidere köylüleri, yüzyıllardan bu yana her yıl nevruz bayramında, köyün dışındaki ormanlık alanda toplanıp piknik yapıyor, oyunlar oynanıp halaylar çekiyor.

 

Horasan Erenlerinden Derviş oğlu Arap dedenin kabrinin bulunduğu alanda adaklar adayıp piknik yapan köylüler, bu yıl da baharın müjdecisi olan nevruzu coşkuyla karşıladı.

 

Yüzlerce vatandaşın toplandığı nevruz şenliğinde, aileler çimlerin üzerinde oturarak piknik yaptı. Bazı vatandaşlar Arap dedenin kabrinin başında adaklar adayıp, dualar okudu. Etkinlikte Ege Üniversitesi Halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

 

Köy Muhtarı Ercan Çetin, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada nevruz bayramını her yıl tüm köy olarak coşkuyla kutladıklarını belirtti.

 

Nevruz’un Alevi kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çetin, şöyle dedi;

 

“Biz nevruzu her yıl bayram havasında kutluyoruz. Tüm köylü bu alanda toplanıyor gün boyu yemekler yeniyor, oyunlar oynanıyor, adaklar adanıp dualar yapılıyor. Bu gelenek bizde asırlardır devam ediyor. Köyde yediden yetmişe herkes burada toplanır, akşam saatlerine kadar nevruzu kutlarız. Bu yıl da nevruz bayramını coşkuyla kutladık.”

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —