Anahtar Kelimeler:

SOMA - Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağının işletmecisi olan Soma Kömür İşletmesine ait ilçedeki bir diğer maden ocağı Işıklar işletmesinde çalışan 3 bine yakın maden işçisi, işsiz kalma endişesiyle ´İşletmeme sahip çıkıyorum´ başlıklı bir imza kampanyası başlattı.
Manisa´nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağının işletmecisi olan Soma Kömürleri A.Ş.´ye ait bir diğer maden ocağı olan Işıklar´da çalışan 3 bine yakın işçi, işsiz kalma korkusu yaşıyor. Maden ocağı çalışanları ´Şirketimize Sahip Çıkıyoruz´ adlı bir imza kampanyası başlatarak Atatürk Caddesi´nde stant kurdu. Maden ocağı çalışanlarından Eren Malkoç, "Soma madencilerine sahip çıkalım. Bu imza kampanyasına destek verelim. Soma´daki madenlerin açılmasını var olan madenlere de destek verilmesini hükümetimize arz ederiz. Hükümetimizdeki gücü kuvveti görüyoruz" dedi.
Bir diğer maden işçisi Murat Kumaş ise, "Sosyal medya üzerinden 3 bin tane arkadaşımız işsiz kalsın diye açıklamalar yapılıyor. Soma Kömür İşletmeleri işçileri olarak bu işletme kolay kolay teslim edilmez. Biz işletmemize sahip çıkacağız. Kimse çıkış almasın. Biz bunun derdindeyiz. A firması B firması gelse hiç fark etmez, bu bir süreçtir. 3 bin arkadaşımız yıllarca işsiz kalacak. Soma halkı da destek çıkmak zorunda. Esnafı, işçisi, herkes burada destek çıkacak. Soma Kömürleri kapatılmasın" diye konuştu.

"Firma tüm çalışanlarının maaşlarını düşürdü"
Soma´da meydana gelen maden faciası sonrasında şirketin üretime devam eden ve şu anda elinde kalan tek maden ocağı olan Işıklar İşletmesinde 3 bine yakın işçi çalışıyor. İşçilerden Murat Kumaş, "Firma tüm çalışanlarının maaşlarını cüzi ölçüde düşürmüştür. Ama bunu geçici olarak yaptıklarını söylediler. Bu işçi arkadaşlarımıza daha sonra ödenecektir. Şirket işçisinden borç almıştır. Devletten hiçbir şekilde destek gelmediği için şirket işçisine borçlanmıştır" ifadelerini kullandı.
İşçiler imza kampanyası kapsamında şu ana kadar 15 bin imza topladıklarını belirtti.



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.01.2017 17:46:32 367 0

Tarih: 30.01.2017 17:46
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00