Anahtar Kelimeler: Antik kentte tiyatro şenliği

SALİHLİ - Salihli ilçesinde Lidya Sardes Antik Kenti, Ege Bölgesinin ilk çocuk tiyatrosu şenliğine ev sahipliği yapıyor.
Ege Bölgesi´nin ilk çocuk tiyatrosu şenliği, dünya da ilk altın paranın basıldığı kent olarak bilinen Lidya Sardes Antik Kenti´nin bulunduğu Manisa´nın Salihli ilçesi Sart Mahallesi´nde başladı. 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü etkinlikleri ile başlayan Çocuk Tiyatro Şenliği bir hafta devam edecek. Sart Mahallesi´nde başlayan Çocuk Tiyatro Şenliği ise kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünde ellerinde dövizler taşıyan çocuklar "Her yer tiyatro" sloganları attı. 
Şenlik hakkında bilgi veren Şenliğin Koordinatörü Salihli Halk Eğitim Merkezi Uygulamalı Tiyatro Kursu Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın, ?Sardes Uluslar arası Dionysos Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Şenliğimizin bu yıl ilkini düzenlemenin gurur ve sevinci içindeyiz. Sart´ta, tiyatronun doğduğu bu mekanlarda, binlerce yıl sonra ilk kez tiyatro şenliğine, özellikle de çocuklarla birlikte başlatmak bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Ümit ediyorum ki bu şenlik gelecek yıllarda da devam edecek? dedi.
9 tiyatro grubunun şenliğe misafir olacağını söyleyen Aşın, ?Bursa Osmangazi Tiyatrosu, İzmir Tiyatro Eylül, Ödemiş Umut Tiyatrosu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dionysos Tiyatro Topluluğu, Sardes Tiyatro Topluluğu, yöresel sanatçılarımız bizimle olacak. Biz Sart´ta, Sartlı çocuklarımız ile birlikte eğlenmeye devam edeceğiz? diye konuştu.
Sart´ı oyunlarında anlatacaklarını belirten Sart Mahmut Ortaokulu öğrencilerinden Esra Kayaalp ise, ?Biz çok şanslı çocuklarız. Çünkü biz tiyatronun doğduğu şehirde yaşıyoruz? dedi. Sart Mahmut İlkokulu öğrencilerinden Nurhan Şahin ise ?Biz bu tiyatro gösterileri için büyük emek harcadık. Umarım emeğimizin karşılığını alırız. Oyunumuzda Sardes macerasını anlatacağız. Bugün için hepimiz çok şanslıyız. İyi ki tiyatro var, çünkü tiyatro çok eğlenceli. Umarım hep devam eder? dedi.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 21.03.2017 08:18:20 637 0
Tarih: 21.03.2017 08:18 Güncelleme: 21.03.2017 08:18
Haberi Sesli Oku