Anahtar Kelimeler: 0

Üzüm Üreticisine “Davullu” Uyarı

ÜZÜMÜNÜ AÇIĞA DÖKME, İHTİYACIN KADAR SAT

 

SARUHANLI - Türkiye’de üzüm üretiminin merkezi olarak kabul edilen Saruhanlı İlçesinde üreticilerin yetiştirdikleri ürünü emanete dökmelerini önlemek amacıyla ilçede davul çaldırılarak uyarı yapıldı.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur yaptığı açıklamada, üreticinin peşinat almadan, ileriki günlerde oluşacak fiyata göre hesap kesmek üzere üzüm satması anlamına gelen “Açığa dökme” eylemini önlemek için “Üzümünü açığa dökme, ihtiyacın kadar sat” adı altında bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

 

Geçmiş yıllarda da aynı kampanyayı düzenlediklerini, bu çerçevede çeşitli el ilanları ve pankartlar hazırlayıp vatandaşlara dağıttıklarını ifade eden Okur, bu yıl daha da dikkat çekici bir yola başvurup davulcu kiraladıklarını kaydetti.

 

Kiraladıkları davulcunun sokaklarda, insanların toplu halde bulundukları park ve bahçelerde davul çalarak “Üzümünüzü açığa dökmeyin” diye uyarıda bulunduğunu dile getiren Okur,

 

“Biz görevimizi yaptık. ‘Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az’ Üreticinin üzümünü emanete dökmesi pazarlık şansını ortadan kaldırıyor, ayrıca fiyatın düşmesinde etkili oluyor. Yani açıkçası bütün koz tüccarın eline geçiyor. Ancak üretici üzümünü açığa dökmezse bunun faydasını görür. Bu da şöyle olur, üretici ihtiyacı kadar ürün satar, gerisini bekletirse tüccar ya da işletmeci üreticiden üzüm alabilmek için mecburen fiyatı yükseltip, üreticiyi ürününü satması için teşvik edecek, cazip teklifler sunacak. Bu da üreticinin yararına olacak. İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz.”

 

Olayın ciddiyetini anlatmak için ilk kez böyle bir yöntemi tercih ettiklerini anlatan Okur, davul sesini duyan vatandaşların merakla olayı anlayama çalıştıklarını, böylece vatandaşın dikkati çekmeyi başardıklarını söyledi.

 

Üzüm üreticilerinden Hüseyin Aksoy ise, üzüm üreticilerinin açığa ürün dökmeme konusunda bilinçlenmeye başladığını belirterek, “Üretici kendi menfaatini düşünüyorsa açığa üzüm dökmemeli” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
27.08.2012 17:38:22 639 0
Tarih: 27.08.2012 17:38 Güncelleme: 27.08.2012 17:38
Haberi Sesli Oku