Tarih: 15.08.2016 16:46

Ankara´dan Manisa´ya Demokrasi Yürüyüşü

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI/HACIRAHMANLI - Saruhanlılı bir vatandaş, Ankara Kızılay Meydanı´nda demokrasi nöbeti tuttuktan sonra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için elinde Türk bayrağıyla Ankara´dan Manisa´ya kadar 560 kilometre yürüdü. 

Saruhanlı´nın Hacırahmanlı Mahallesi´nde yaşayan Aşkın Ulu (45), Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki kanlı darbe girişiminin ardından Ankara´ya giderek Kızılay Meydanı´nda demokrasi nöbetlerine katıldı. Demokrasi nöbetlerinden etkilenen Ulu, Ankara Kızılay Meydanı´ndan ayrılarak elindeki Türk bayrağıyla birlikte 15 Temmuz şehitleri için Manisa´ya kadar yürümeye karar verdi. 

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla yaklaşık 560 kilometre yol yürüyen Ulu, vatandaşların da yardımıyla yaklaşık 5 günde Manisa´ya ulaştı. Yolda bazı vatandaşlar da korna çalarak Ulu´ya destek oldu. 

Manisa Valiliği destek verirse İstanbul Taksim´e kadar yürümek istediğini söyleyen Ulu, "Kızılay´da 5 gün nöbet tuttum. Sonra oradan çıktım ve Manisa´ya yürüdüm. Yolculuğum 5-6 gün sürdü. Yolda vatandaşlar bana yiyecek, su verdi. Trafik polisi bana yemek yedirdi. Sonra belli bir yere kadar bıraktı. Vatandaşlar da yardım etti bana" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —