Anahtar Kelimeler: Hava Değişkenliklerine Dikkat

SARUHANLI - Saruhanlı Toplum Sağlığı Başkan Dr. Rabia Kapan, ani hava değişiminin nezle ve gribal enfeksiyonlara yol açtığına dikkat çekti.

Dr. Rabia Kapan, iki hastalığında belirtilerinin birbirine çok benzediğini, ancak nezle ve gribal enfeksiyonun birbirinden farklı olduğunu, gün içindeki sıcaklık farklarının bu hastalıkları tetiklediğini belirtti.

Gribin genellikle kış ve bahar aylarında görülmesi nedeni ile ?mevsimsel hastalık? olarak adlandırıldığını kaydeden Kapan, ?Grip ve soğuk algınlığı (nezle) solunum yollarını etkileyen, fakat farklı virüslerden kaynaklanan hastalıklardır. Soğuk algınlığı, influenza virüsü dışındaki 100´e yakın virüsün sebep olduğu, çok daha hafif seyirli bir hastalıktır. Genellikle grip, soğuk algınlığından daha ağır seyreder. Gripten farklı olarak soğuk algınlığında ateş, baş ağrısı, vücut ve kas ağrısı, halsizlik ve kuru öksürük daha nadir veya hafif görülürken; boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı daha sık yaşanmaktadır. Soğuk algınlığı sırasında kişi hastalığı ayakta geçirebilir. Grip sırasında hastalar günlük işlerini yapamaz duruma gelebilir? dedi.

Gribin hasta bireylerin öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında yaydıkları damlacıkların, sağlıklı bireyler tarafından solunum yoluyla alınması, nadiren de bu damlacıkların bulaştığı yüzey ve nesnelere temas temasla bulaştığını belirten Kapan, bu nedenle nezle ve gribin ev, işyeri, okul, kreş, anaokulu ve toplu taşıma araçlarında daha kolay geçtiğini söyledi.

Gripten Korunmak için ne yapmalıyız

Dr. Kapan, şunları kaydetti; ?Hastalığı önlemek için aşılanma, antiviral ilaçlarla korunma ve hastalığın erken başlangıç döneminde antiviral ilaç kullanma yöntemleri arasında karşılaştırmalı çalışma yapılmış ve aşılanma en etkili yol olarak bulunmuştur. Bir başka konu da vitaminlerin koruyuculuğu. Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde vitaminlere altından kalkabileceklerinden çok daha ağır misyonlar yükleniyor. Vitamin sözcüğünün kökeni vital amindir yani protein yapısındaki yaşamsal maddeler. Ancak zaman göstermiştir ki, bu bileşikler ne amin yapısındadır ne de o kadar yaşamsal işlevleri vardır. Vitaminimiz eksik olmasın mutlaka, ancak vitaminlere güvenerek hem aşılanmayı hem de gerektiğinde ilaç kullanmayı aksatmayalım.?



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 15.02.2017 15:55:54 524 0

Tarih: 15.02.2017 15:55 Güncelleme: 15.02.2017 15:55
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00