Anahtar Kelimeler: 0

ANASINIFI VELİLERİNE EĞİTİM

 

SARUHANLI - Saruhanlı’da Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfında eğitim gören öğrencilerin velilerine “Anne baba tutumları” konusunda eğitim semineri verildi.

 

Okulun rehber öğretmeni Ümit Uğurlu, seminere katılan annelere, aşırı baskıcı ve otoriter tutum, aşırı koruyucu, mükemmeliyetçi, dengesiz ve kararsız, ilgisiz ve duyarsız tutum konu başlıkları altında eğitim verdi.

 

Anne babaların çocuktan her zaman en iyisini beklediklerini, kendi gerçekleştiremedikleri yaşantıları çocuklarının gerçekleştirmesini istediklerini ifade eden Uğurlu, bunun yanlış bir tutum olduğunu kaydetti.

 

Çocukların olduğu gibi kabul edilmesi gerektiğini, çocuklar üzerine baskı kurulmasının doğru olmadığı anlatan Uğurlu, şöyle dedi;

 

“Aileler, çocuklarından aşırı titizlik ve temizlik bekler. Askeri sistem aile ilişkilerine hakimdir. Çocuklarının dört dörtlük olmasını beklerler. Bu tür ana babalar, çocuklarını olduğu gibi kabullenmez, onun mükemmel ölçülere göre davranmasını isterler. Bilgi yönünden iyi yetişmiş olmasını istedikleri gibi, bedensel yönden de mükemmel olmasını isterler. Bunlar doğru değildir.

 

Çocuğunuzun başarılarını övün fakat aşırıya kaçmayın. Merakını gidermek için yeterli kapasiteye sahip olduğu konusunda çocuğu teşvik edin. Çocuğunuzun eğitiminde öyle bir çizgide durun ki çocuğunuz hem her an sizi yanında hissederek destek bulsun, hem de sizi hiç görmeyerek kendini özgür hissetsin. Çocuğunuzun gelişimine göre yerine getirilmesi gereken davranışların çocuğunuz tarafından gerçekleştirilmesine izin verin.”

 

Etkinlikte, Anasınıfı’nda stajyer olarak eğitim gören Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, anne ve babaların çocuklara karşı tutumlarını hazırladıkları tiyatro gösteri ile sergiledi.

 

Programın sonunda seminere katılan velilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.12.2012 17:02:42 779 0
Tarih: 20.12.2012 17:02 Güncelleme: 20.12.2012 17:02
Haberi Sesli Oku