Anahtar Kelimeler: 0

ŞEHİT AİLESİNDEN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

 

GÖZLET - Van’ın Çatak ilçesinde 1999 yılında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı İbrahim Gülcan’ın Saruhanlı ilçesinde yaşayan ailesi, çözüm sürecine destek verdiklerini belirtti.

 

Saruhanlı’ya bağlı Gözlet köyünde yaşayan şehidin babası Zeynel Abidin Gülcan, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, “30 yıldır akan kan ve anaların gözyaşı dinecekse biz bu süreci sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin terörle mücadele binlerce şehit verdiğini, şehit analarının gözyaşlarının hala kurumadığını ifade eden Gülcan şunları kaydetti:

 

“Terörün sona ermesi, oğlumu geri getirmeyecek ama biz başka analar, babalar ağlamasın diye yürütülen bu çalışmaları gönülden destekliyoruz. Bu siyasi bir çalışma değil, ülkenin temel sorununu çözmek için başlatılan milli bir davadır. Bu nedenle herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Çözüme ve barışa bu kadar yaklaşmışken, bu sorun burada bitsin. Bir daha bu fırsatı bulamayabiliriz. Gelinen bu noktayı iyi değerlendirmeliyiz.”

 

 - Terörün Biteceğine İnanıyorum -

 

Şehidin annesi Nezahat Gülcan ise terör sorununun biteceğine inandıklarını, ortaya çıkan gelişmelerine buna işaret ettiğini söyledi.

 

14 yıl önce şehit olan oğlunun acısını hala yüreğinden atamadığını, şehit evladının eşyalarını hala sakladığını ifade eden Gülcan, “Barış olsun, kan dökülmesin, biz yandık bizim gibi analar yanmasın. Ocaklar sönmesin” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



SARUHANLI’DA VEFAT…

Kula'da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Çocuklarda burun tıkanıklığı okul başarısını düşürüyor

İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
9.05.2013 17:06:21 1010 0
Tarih: 09.05.2013 17:06 Güncelleme: 09.05.2013 17:06
Haberi Sesli Oku