Anahtar Kelimeler: Anadolu ilham verdi makarna altın getirdi

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi
Anadolu’nun yöresel tatlarını makarnada yorumlayan gastronomi öğrencisi Sena Kollar uluslararası yarışmada altın madalya kazandı.
İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali’nde yarışan Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Sena Kollar, altın madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Genç lezzet ustası sergilediği yetenek ve pişirdiği lezzet ile mutfak dünyasında ses getiren bir yeniliğe imza attı. Sena Kollar, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen yarışmada makarna kategorisinde yaptığı tarifle altın madalya kazanarak 15 yarışmacı arasından birinci seçildi.
Lezzet köprüsü
Jüriye sunduğu "Harmony" adlı tabağıyla öne çıkan Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Sena Kollar, İtalyan mutfağının karakteristik lezzetlerini yerel ürünlerle buluşturmayı hedefledi. Tabakta armut, Erzurum ve Konya küflü peynirleri, ceviz ile bal-kaymak uyumunu makarna formunda yorumlayan genç şef, farklı mutfak kültürleri arasında dengeli ve özgün bir lezzet köprüsü kurmayı amaçladı.
Makarnaya yönelik ilgisinin, İtalya’da gerçekleştirdiği staj sürecinde güçlendiğini belirten genç şef, aylar süren hazırlık ve emeğin prestijli bir ödülle taçlandırılmasının kendisi için motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. Kollar, "Aylarca üzerinde düşündüğüm ve çalıştığım bir tabağın böyle önemli bir ödülle karşılık bulması beni hem çok mutlu etti hem de onurlandırdı. Gelecekte kendimi daha da geliştirerek, kendi restoranımı kurmayı hedefliyorum" diye konuştu.



Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 14.01.2026 09:50:00 143 0
Tarih: 14.01.2026 09:50 Güncelleme: 14.01.2026 09:52
Haberi Sesli Oku