Anahtar Kelimeler: AMAÇ MASKİ KARALAMAK

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde basında yer alan Saruhanlı Atatürk Mahallesi´ndeki arıza haberine ilişkin açıklama yaptı. İddia edilenin aksine, arızanın tespit edilememesi ya da herhangi bir ücret talebinin söz konusu olmadığını belirten MASKİ, konunun kendi sorumluluk alanı dışında olmasına rağmen vatandaşı mağdur etmemek adına çalışma yaparak arızayı giderdi. Haberde adı geçen mahalle esnafı da yazılanların gerçeği yansıtmadığını ve karalama amacıyla yalan haber yapıldığını ifade ettiler.
MASKİ Genel Müdürlüğü, önceki günlerde basında çeşitli şekillerde yer bulan Saruhanlı Atatürk Mahallesi´nde meydana gelen su arıza haberi ile ilgili kamuoyunu aydınlattı. MASKİ, Yunusemre Sokak´ta bulunan büfe önünde yaşanan arızanın ilgili ekip tarafından incelendiğini, ancak sıkıntının abone bağlantısından kaynaklanmasından ötürü müdahale gerçekleşmediğini ve durumun dükkân sahibine anlatıldığını belirtti. MASKİ Genel Müdürlüğü, sıkıntının devam etmesi üzerine tekrar mahalleye ulaşan ekiplerin yaptıkları inceleme sonucunda, daha önce MASKİ ekiplerince körlenen eski şebeke hattına, başka bir tesisatçı tarafından bağlantı yapılmış olduğunu vurguladı. Eski şebeke bağlantısının demir olmasından dolayı patlak verdiğini tespit eden MASKİ, kendi sorumluluk sahası dışında olmasına rağmen eski hattan akan suyu keserek vatandaşın mağduriyetini giderdi. Söz konusu haberde adı geçen mahalle esnafı da yapılan haberin gerçek olmadığını söyleyerek, olayın kötü niyetli kimselerce çarpıtılarak karalama kampanyası yapıldığını ifade ettiler.
?Haber tamamen gerçek dışı?
Yapılan haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ve kendi isminin kullanılmasından dolayı rahatsız olduğunu belirten büfe sahibi Murat Efe, ?25 Kasım´da gelen gazete muhabirleri, büfemin önüne gelerek benimle görüştüler.
Fakat olmayan bir şeyi yalan haber olarak kurmuşlar. Bizden herhangi bir ücret talep edilmedi. Haberi kendi istedikleri şekilde yazmışlar. Biz de bunu dile getirmek istedik. Diğer komşu esnafımız da şuan yanımızda ve bunun doğru bir haber olmadığını söylemek istiyoruz? diye konuştu.
?Karalamaktan vazgeçsinler?
Gazetede yer alan haberin tamamen karalama amaçlı olduğunun altını çizen civar esnaflardan kahvehane işletmecisi Önder İten, ?Murat Efe´nin büfesinin yanında benim de çay ocağım var. Bu olay olduğunda ben de yanındaydım. Hiçbir şekilde para istendiğine dair bir şey söylenmedi. Hatta MASKİ ekipleri ellerinden geleni yaptılar, fakat sıkıntı tesisatta olduğu için MASKİ´nin görevi dışındaydı ve tesisatçı yapmaya çalıştı. Ama tesisatçının yapması gereken şeyleri de yine MASKİ gelip üstlendi. MASKİ yeri geliyor burada kendi işi dışındaki şeyleri de vatandaş mağdur olmasın diye yapıyor. Lütfen artık karalamaktan vazgeçsinler. Biz mahalleli olarak, Saruhanlı halkı olarak MASKİ´den memnunuz. Yeni kurulan bir kurum olduğu için bazı eksiklikler olabilir, normaldir; ama bunları da zamanla aştıklarını biz zaten görüyoruz halk olarak. Her şeyin hemen bir anda olmasını bekleyemezsiniz. Zamanla her şeyin daha da güzel olacağına biz eminiz. Kimse kimseden ne para istedi, ne para verdi. Komşum Murat Efe de bu konuda mahkeme yoluna başvurabilir, ben de şahitlik ederim kendisine. Karalamaktan artık vazgeçsinler? dedi.

 



Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.11.2016 17:29:14 1281 0

Tarih: 29.11.2016 17:29 Güncelleme: 29.11.2016 17:29
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
2.08.2025 13:05:00