SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Manisa TV’de Gündem Özel programının konuğu oldu. Deniz, tüm altyapı kuruluşlarının çalışmaları esnasında zarar verdikleri içme suyu, kanal ve yağmursuyu hatlarını tamir etmesini ve sorumluluklarını titizlikle yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Manisa TV’ye konuk olan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mümin Deniz, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının bakımlarını düzenli olarak yaptıklarını, hatların sürekli çalışır vaziyette olduğunu belirtti. Bazı altyapı kuruluşlarının yaptıkları çalışmalarda, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nden aldıkları ruhsata rağmen sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve bunun faturasının MASKİ’ye çıkarılmaya çalıştığını ifade etti.

“AYKOME, kuralları belirleyen, izinleri veren, takibini yapan kurumdur”

Tüm altyapı kuruluşlarının altyapı çalışmalarını yapmadan AYKOME’den ruhsat almaları gerektiğini söyleyen Deniz, “AYKOME’nin kurallarına göre her kuruluş altyapı çalışmalarında hasar vermiş olduğu diğer altyapıları onarıp zararı telafi etmek zorunda. Bazı altyapı kuruluşları kendi çalışmalarını yaparken bizim kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarımıza zarar verebiliyor. Bizi üzen şey ise, zarar vermiş oldukları altyapıları bildirmeden üzerini kapatıp geçmeleri” diye konuştu.

“Oluşan sorun ancak yağış sırasında meydana çıkıyor

Bilgilendirilmeden üzeri kapatılıp geçilen altyapıların sorununu o an için anlamanın mümkün olmadığını anlatan Deniz, “Sorunlar ancak yağışlı havalarda meydana çıkıyor. Öncesinden bir önlem alınmadığı için vatandaşlarımız mağdur oluyorlar. Bizim diğer altyapı kuruluşlarından isteğimiz, çalışmalarını AYKOME’den aldıkları ruhsata göre yapsınlar, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına verdikleri zararları telafi etsinler. Eğer yoğun iş temposundan dolayı yetişemiyorlarsa kolektif bir şekilde yapabileceğimizi de kendilerine söylüyoruz. Yeter ki tekrar tekrar kazı çalışması olmasın. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamasın” ifadelerini kullandı.

“Yakın zamanda bir örneğini yaşadık”

Yakın zamanda Kenan Evren Sanayi Sitesindeki olayla MASKİ’ye karşı bir karalama kampanyasının yapıldığını belirten Deniz, “Son yağışlarla birlikte Kenan Evren Sanayi Sitesi esnafı ve bölgede yaşayan vatandaşımız mağdur oldu. Yaptığımız incelemelerde GDZ Elektrik A.Ş’nin müteahhidi tarafından yapılan altyapı çalışmalarında bizim 80 civarında yağmur suyu hattımızın kırılmış olduğunu tespit ettik. GDZ A.Ş’nin yüklenici firması AYKOME’den almış olduğu ruhsata aykırı olarak zarar verdiği hatlarımızı onarmadan üzerini kapatmış. Bazı vatandaşları da ‘Biz MASKİ’ye ücret ödüyoruz, onlar gelip yapacak’ diyerek yanlış bilgilendirmiş. Hal böyle olunca biz de sosyal medya ve basın yoluyla kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına tüm altyapı kuruluşlarının mesuliyetlerini üzerlerine alması gerekli”

Daire Başkanı Deniz, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına tüm altyapı kuruluşlarının mesuliyetlerini üzerlerine alması gerektiğine vurgu yaparak, “Tüm altyapı kuruluşlarından sorumluluklarını titizlikle yerine getirmelerini, vermiş oldukları zararı gidermelerini ve vatandaşımıza yanlış bilgi vermemelerini istiyoruz” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 14.12.2020 10:38:00 7287 0
Tarih: 14.12.2020 10:38 Güncelleme: 14.12.2020 10:38
Haberi Sesli Oku