Alkım Alkan: Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber; ya da hiçbirimiz!

CHP Saruhanlı Belediye başkan aday adayı Alkım Alkan, Saruhanlı ile birlikte 17 ilçe ve büyükşehri almak için CHP’li olarak göreve talip olduğunu belirterek, hedefe ulaşmak için partililere birlikte mücadele çağrısı yaptı. CHP Saruhanlı diğer aday adayı Hasan Levent de kararların halkla birlikte alınacağı bir belediyecilik yapacağı sözü verdi.

CHP Saruhanlı’da Tıp Doktoru Alkım Alkan ve Ziraat Mühendisi Hasan Levent, belediye başkanlığı aday adaylık açıklamalarını birlikte yaptılar. Saruhanlı İlçe Başkanlığı önünde yapılan açıklamaya katılımın yoğun olması nedeniyle mitinge dönüştü.

Aday adaylık açıklamasına; CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, Saruhanlı İlçe Başkanı Atınç Günbay, Saruhanlı aday adayı ve mevcut Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Şehzadeler aday adayı Gülşah Durbay, Yunusemre aday adayı Semih Balaban, sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı.

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, umudunu yitirmiş olan vatandaşlara umut, derdi olan vatandaşlara derman ve iktidar olmaya geldiklerini ifade ederek “ 31 Mart’ta yine baharlar gelecek. Saruhanlı’yı yine kazanacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Parti ahlakımız bunu gerektirir. Aday kim olursa arkasında birleşip tek yürek olacağız” dedi.

CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Atınç Günbay, önümüzdeki yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, 17 ilçe ve büyükşehirde CHP’nin bayrağını dalgalandırmak için gece gündüz çalışacaklarını dile getirirken, Saruhanlı Belediye’sine tekrar aday adayı olan mevcut başkan Zeki Bilgin de başka bir partili de aday gösterilse arkasında çalışacağına namus sözü verdi.

“ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYMEYE GÖNÜLLÜ OLDUK”

İlk açıklamayı CHP Saruhanlı belediyesi aday adayı Ziraat Mühendisi Hasan Levent yaptı. “Bu ateşten gömleği giymeye gönüllü olduk”diyen Levent şöyle devam etti “ 31 Mart’a kadar Saruhanlı’da çalınmadık kapı, girilmedik kahve, işyeri bırakmadan birlik olacağız. Saruhanlı’da kararların halk tarafından ortak alınacağı bir halk meclisi kurmak, gençlerin de geleceği umutla bakabileceği bir Saruhanlı yaratmak, kadınların sosyal hayata katıldığı adil, eşitlikçi bir Saruhanlı için yola çıktık. Bu yolda bize destek vereceğinize inanıyorum. Göreve geldiğimde çoğulcu bir anlayışla karar alacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Sosyal belediyecilik noktasında yapacağı çalışmaları anlatan Levent, kentin sosyal ve ekonomik kalkınması yönünde yapacağı projelere değinerek, aday gösterilmemesi durumunda ise gösterilen adayı destekleyeceğini dile getirdi.

ADAY BELİRLENİRKEN ANKET YA DA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK 

Saruhanlı’ya geçmişte hizmet etmiş partilileri anarak konuşmasına başlayan Tıp Doktoru Alkım Alkan ise, yoğun katılımdan dolayı partililere teşekkür etti. Lise yıllarında CHP’de görev almaya başladığını ve birçok görevlerde bulunduğunu anlatan Alkan şöyle devam etti “Bu bir demokrasi şölenidir. Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin olduğu yerde vatandaşa yapılacak bir anket sonucunda mevcut başkan başarılı bulunur anketten çıkarsa biz başkanımızla birlikte sonuna kadar beraberiz. Eğer ki memnuniyet çıkmadığı taktirde Hasan Levent başkanımla biz bu göreve adayız. Genel merkezin takdiriyle burada anket, ya da temayül yoklamasıyla yol alınacağına dair bilgiler var”dedi.

“SARUHANLI’DA YAPILAN HER ŞEYİN DAHA İYİSİNİ YAPMAYA ADAYIZ”

Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ülkede umut ve heyecan yarattığını kaydeden Alkan, “Biz ne koşulda olursa olsun Saruhanlı ile birlikte 17 ilçe ve büyükşehir belediyesini almak için Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu göreve talibiz. Biz birlikte bunu daha iyi yapabiliriz noktasında bütün gayretimiz ve iddiamız budur. Saruhanlı’ya bu güne kadar ne iyi yapılmışsa, yapılan her şeyin daha iyisini yapmaya adayız. Bizlerin Cumhuriyet Halk Partisi’nde bizlerle yol yürümüş Saruhanlılar var. Bizim ilkelerimiz var. İlkelerimiz ilk başta temel hak ve özgürlükler. Bu ülkede, Manisa’da, Saruhanlı’da yatağına aç giren hiçbir çocuk olmasın istiyoruz. Yuvasız kimse olmasın istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi kocaman bir aile. Biz ailemizle, örgütümüzle her zaman iletişimde olacağız, kol kola yürüyeceğiz. Adaylık olsun olmasın. Yanlışımız varsa birbirimizle bunu konuşmak zorundayız. Çünkü daha iyisini yapmayı iddia ediyoruz.

“ÖRGÜTÜMÜZE BİR MİLİM YAN DÖNMEYECEĞİZ”

Örgütümüz çok önemli, asla örgütümüze bir milim yan dönmeyeceğiz. Bir diğer ilkemiz şeffaf iletişim. Meslek odaları, STK’lar, etkileşimde olacağımız dostlarımız, halkımız var. Şeffaf iletişimle daha iyi yapmak için bundan besleneceğiz. Diğer ilkemiz ise birleştirici olmak. Ayrımcılığa karşıyız. Kuvayı Milliye ruhunu taşıyan insanlar bu memlekette bütün milli duygulara sahip çıkarız, dünyadaki tüm insanları da kardeşimiz biliriz.

Bir diğeri ise yerel anlamda yönetimsel olarak karar alma. Bir şey için karar aldığımızda mutlaka ve mutlaka örgütümüze, meclis üyelerimize, hatta muhalif olan meclis üyelerine eğer nasip olur görevi alırsak, asla taviz vermeyecek karar alma noktasından herkesten besleneceğim.  Bir diğer ilke gelişim. Gelişim olmadan değişim olmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle beraber bir sancıyla beraber Kurultay’da bir doğum gerçekleşti. Türkiye’ye umut doğdu. Biz bu umudu daha da yeşertmek için mutlaka gelişimi her zaman kendimize ilke edineceğiz. Dedi.

“CHP’NİN BAYRAĞINI DAHA YUKARI ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM” 

Alkım Alkan “Kim aday kalırsa kalsın bu ilkelere taviz vermeden hep birlikte bunun mücadelesini vereceğimize söz veriyor muyuz​?” sorusu üzerine açıklamaya katılan kalabalık hep birlikte söz verdiklerini dile getirdi.

BERTOLT BRECHT’İN ŞİİRİYLE ÇAĞRI YAPTI 

Aday gösterilse de gösterilmese de CHP’nin bayrağını daha yukarı çıkarmak için çalışacağına söz veren Alkan, konuşmasını Bertolt Brecht’in şu şiirini okuyarak tamamladı

“Yan yana olmayı rengarenk kalmayı biliriz, bu hayatın erbabıyız biz.

Her canlı bir şarkı hayata gülümseyen, ezmeden ezilmeden yan yanayız biz.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.”



Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 12.12.2023 11:04:00 1370 0

Tarih: 12.12.2023 11:04 Güncelleme: 16.12.2023 11:12

Haberi Sesli Oku