ALAŞEHİR - Manisa´nın Alaşehir ilçesinde vatandaşların tüm bürokratik işlemlerini tek çatı altında çözebilmesi amacıyla 12 dönümlük alanda yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı projesinin, 2016 yılı programına alındığı bildirildi. 
Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin başkanlığında toplanan resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri; İstasyon Mahallesi´ndeki eski DSİ binalarının bulunduğu 12 dönümlük alanın Hükümet Konağı yapılması kararını oy birliğiyle kabul etti. 12 dönüm alanın tahsis edilmesinden sonra gerekli yazışmaları yapan Alaşehir Kaymakamlığı, taleplerini Ankara´ya iletti. Konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Osman Bilgin, "İlçemizde ihtiyaç haline gelen ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir hizmet verebilmek amacıyla yeni Hükümet Konağı yapımına karar vermiştik. Bu doğrultuda yer tespit çalışmalarını yaptık. İlçemizde bulunan resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantıda, eski devlet ve su işleri müdürlüğünün bulunduğu bölgede, 12 dönüm alanı Hükümet Konağı yapılması için tahsis ettik. Yaptığımız yazışmalar ve girişimler sonunda Hükümet Konağı projemiz 2016 programına alındı. Hükümet Konağı binamız Selçuklu Mimarisi esas alınarak ve Alaşehir´in de yerel mimarileri göz önüne alınarak inşa edilecek. Yeni yapılacak ve içerisinde tüm kurumların hizmet verebileceği, vatandaşlarımızın tüm resmi işlemlerini aynı binada tamamlayabileceği, Hükümet Konağımız vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun." dedi. 
Öte yandan halen hizmet veren Alaşehir Hükümet Konağı binası, 2013 yılında depreme dayanıklılık ölçümleri sonucunda binanın güçlendirmesinin ekonomik olmadığı, yeni binanın yapılmasının uygun olacağı yönünde rapor verilmişti.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 26.11.2015 09:53:36 658 0
Tarih: 26.11.2015 09:53 Güncelleme: 26.11.2015 09:53
Haberi Sesli Oku