ALAŞEHİR - Alaşehir Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi İstişare toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya ayrıca Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Nurettin Aytekin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürü Zeynep Alıcıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Başkanı Ufuk Şentürk, Alaşehir Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Ertürk, Gürsu Mahalle Muhtarı Hamit Ayhan ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Güvençer açılış konuşmasında, ?Alaşehir İlçemizde, Manisa için, Türkiye için son derece özellik taşıyan, stratejik ürün diyebileceğimiz, en azından Manisa için stratejik ürün diyebileceğimiz üzüm ürününü üretmiş olduğumuz sahada jeotermal kaynaklar vasıtasıyla enerji üretiyoruz. Hem ülkemizin genel stratejik yönelimi, ihtiyaçları hem de ilimizin tabii yönelimi içerisinde öyle gözüküyor ki her iki sektörden de birbirinin leh ya da aleyhine feragat edebilmemiz mümkün değil. Bu durumda hem bu süreci doğru yönetmek hem de sahip olduğumuz jeotermal kaynakları Türk ekonomisine, İl ekonomisine daha rantabl kazandırabilmek maksadıyla, zaten bu İlde yaşayan herkesin zihninde bir takım soru işaretleri ve arayışlar oluşmuş idi. Onların adına bu soruları daha somut bir şekilde gündeme getirerek jeotermal enerji üretiminde kullanılan kaynakların deşarj edilecek, reenjekte edilecek termal kaynakların reenjeksiyon öncesinde bir şekilde tarıma kazandırılıp kazandırılamayacağı, bunun yönteminin ne olacağı konusunda bir fikri ön değerlendirme sonrasında bunun olabilecek en uygun yolunun seralarda mümkün olabileceği yolunda bir ortak fikir mutabakatı doğdu. Sonrasında Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu ana çatısı altında reenjekte edilecek jeotermal kaynakların Alaşehir´de kurulacak Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorusu doğdu? dedi.

Vali Güvençer, yeraltı kaynaklarının seracılıkta kullanılmasının makul olup olmadığının irdelenmesi gerektiğini ifade ederek, ?Bu konuda Kalkınma Ajansımızın yönetim kurulu konuyu gündeme getirdiğinde diğer yönetim kurulu arkadaşlarımızın da katılımı ve anlayışıyla hizmet alımı yöntemiyle bu işin fizibilite rantabilitesinin ne olacağı, sürecin nasıl işleyeceği konusunda bir ön rapor alalım istedik. Biraz sonra sunum yapacak firmamız aklımıza takılabilecek soruları cevaplamak amacıyla bir ön rapor hazırladılar. Bu rapor son haline yakın noktasında. Henüz daha kabul etmiş değiliz. Biraz daha kabul öncesi, belki eksikliklerin tamamlanmasına yardımcı olacak. Sonuçta kamu tüzel kişiliği taşıyan, içimizde temsilcileri bulunan birimler bir araya geleceğiz, seçilmiş bir yerde, mevzuat çerçevesinde, belli bir alanda özel teşebbüsün seracılık faaliyetleri yapmasının önünü açıp, kolaylaştıracağız? dedi.

Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, yüklenici firma Sefa Mühendislik Yatırım A.Ş. adına Jeoloji Mühendisi Fatih Üçgün Alaşehir Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi ön fizibilite çalışması hakkında sunum yaptı.

Sunumun ardından katılımcıların görüşleri alınarak değerlendirmede bulunuldu.

Toplantıda ön fizibilite çalışmasındaki eksikliklerin giderilmesi yönünde karar alındı.



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 11.10.2018 12:05:38 600 0

Tarih: 11.10.2018 12:05 Güncelleme: 11.10.2018 12:05
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00