ALAŞEHİR - Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği, Zafer Kalkınma Ajansından aldığı hibe desteğiyle hastanenin çatısına güneş enerjisi paneli kurarak, aydınlatma giderlerinde yüzde 50 oranında tasarruf sağlamayı hedefliyor. 
Alaşehir Devlet Hastanesi, hazırladığı, ?Gelenekselden Geleceğe Dönüşen Hastane? isimli projesiyle Zafer Kalkınma Ajansı´nın "Sürdürülebilir Çevre Alt Yapı Mali Destek Programı"ndan yüzde 70 oranında hibe desteği kazandı. Alınan hibe desteğiyle hastanenin çatısına güneş enerjisi panelleri kurularak, elektrik aydınlatma giderlerinde yaklaşık yüzde 50 oranında tasarruf sağlanacak. Elektrik enerjisi verimliliği kavramını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hastane içerisinde kullanılan mevcut aydınlatma elemanları led teknolojiye dönüşümü sağlandı. Hastane bahçesinde bulunan aydınlatma lambaları da fotovoltaik park lambaları ile değiştirildi. Böylece güneş enerjisinden yararlanılarak, elektrik tüketiminde yıllık yaklaşık 200 bin TL tasarruf sağlandı. 539 bin 343 TL olan proje bedelinin yüzde 70´i olan 412 bin 540 TL Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılanırken, sistemin açılışı için tören düzenlendi. Törene, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Kesgin, Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör, Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, Sarıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Karaduman, Selendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Tülay Tolga ve hastane çalışanları katıldı. Törende projeyle ilgili bilgi veren Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "Yaklaşık 650 milyarlık bu projenin yüzde 70´i Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildi. Kalanı genel bütçeden karşılandı. Kendisini üç yıl içerisinde finanse edebilecek. Yapılan işlemle hastanenin tüm aydınlatmaları ve dış aydınlatmaları güneş enerjisi ile aydınlatılabilecek. Sistem Led teknolojisiyle yıllık 50 bin kilovat olmak üzere bizi 11 buçuk yıl idare edebilecek. Bizim her zaman için devletimizin imkanlarını en güzel şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu imkanları kendi cebimizden nasıl harcıyorsak, kılı kırk yarmamız gerekiyor. Bu doğayı kirletmemek adına , daha çok ısıtmamak adına zarar vermemek adına ledi kullanmamız gerekiyor. Biz bunları gördük, kullanmaya başladığımızda da hastanemizin çehresi değişti. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 
Türkiye ve bireyler olarak tasarrufa muhtaç olunduğunu kaydeden Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgu ise "Türkiye Cumhuriyeti olarak en çok neyin tasarrufuna ihtiyaç var, derseniz herhalde en çok enerjinin tasarrufuna ihtiyacımız vardır. Çünkü biz enerjimizi kendi kaynaklarımızla, kendi imkanlarımızla üretmiyoruz. Ürettiğimiz enerjinin büyük bir bölümünü yurt dışından ithal ettiğimiz ham maddelerden üretiyoruz. Böyle bir durumda bize düşen her bir saniyeyi düşünmektir. Hiçbir lambanın ihtiyaç yokken, açık kalmamasıdır. Bunu hem kendi evimizde böyle yapmak zorundayız, hem de kamu malını kullanırken aynı hassasiyeti göstermek zorundayız. Bütün arkadaşlarımızdan beklentim ve istirhamımdır; Alaşehir´de tasarrufla alakalı olarak bir sorun yaşamayalım. Savurganlık Alaşehir´in sınırlarına girmesin. Böyle bir proje akla getirilmesi bile büyük bir başarıdır. Alaşehir Devlet Hastanesinin enerji ihtiyacının neredeyse üç yılda yaptığımız yatırımı amorti edip, yıllık aşağı yukarı 200 bin Türk Lirası tasarruf sağlayacak olması büyük bir başarıdır. Bu uygulamayı Türkiye Cumhuriyeti tüm kamu kurumlarında uygulayabilsek, dışa olan bağımlılığımız her zamankinden çok daha az olacak. Her zamankinden daha kuvvetli, daha güçlü olacağız. Enerji sorununu halledememiş bir ülkenin, diğer ülkeler nezdinde rekabet edebilmesi kolay değil. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. 



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.09.2018 13:49:43 712 0

Tarih: 19.09.2018 13:49 Güncelleme: 19.09.2018 13:49
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00