Anahtar Kelimeler: Akhisar Afetzedelere Destek

AKHİSAR - Akhisar'da 2022 Yılında meydana gelen doğal afetlerde tarım arazileri zarar gören 625 çiftçiye 811 bin lira tutarında destek ödendi.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2022 yılı Mayıs ve Temmuz ayları arasında meydana gelen kuvvetli sağanak ve dolu yağışı ile orman yangınının sıçramasıyla zarar gören ekili ve dikili tarım alanlarında çiftçilik yapan vatandaşların başvuruları üzerine yaptığı hasar tespit çalışmalarını ivedilikle tamamlamıştı.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Acil Destek Fonu’ndan gelen 811 Bin Lira tutarındaki destek, 05.09.2022 tarihine kadar yapılan başvurulara göre afetler nedeniyle mağdur olan 625 çiftçinin hesaplarına yatırıldı.

Öte yandan, doğal afetlerden zarar gören çiftçilerden TARSİM tarım sigortası olanlar, ilgili sigorta birimine yönlendirilmişti. Sigorta yaptırmamış olan çiftçiler ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Borç Erteleme Uygulama Talimatı uyarınca, isteğe bağlı olarak borç erteleme talebinde bulunabilecekleri hususunda bilgilendirilerek TC Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine müracaat etmeleri tavsiye edilmişti.



Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.01.2023 21:47:00 1299 0
Tarih: 06.01.2023 21:47 Güncelleme: 06.01.2023 21:47
Haberi Sesli Oku