Anahtar Kelimeler: Akhisar Çevreci Projesinde Doğru

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yoğun çalışmaları ve girişimleriyle Manisa'ya kazandırılan Türkiye'nin kamu kaynaklı en büyük yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne ilçelerin çöplerinin taşınabilmesi için inşa edilen katı atık transfer istasyonu çalışmaları, Akhisar'da da hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya da çalışmaları yerinde incelemek üzere Akhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu'na gitti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin kamu yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile Manisa'nın 40 yıllık çöp sorununa neşter vurmasıyla birlikte ilçelerinde bu sorununa çözüm için çalışmalarına devam ediyor. 1 milyon 285 bin liralık bedel ile ihale edilen ve yer teslimi yapılarak Akhisar'ın Harmandalı Mevkii'nde çalışmalara başlanan Manisa İli Akhisar İlçesi Katı Atık Aktarma İstasyonu Yapım İşi'nde sona gelindi. Önemli tesisin tamamlandığında sadece Akhisar'ın değil, Gölmarmara ilçesinin de çöp sorununun tarihe karışacağı belirtildi. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya ve Büyükşehir personelleri yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Akhisar'da çalışmaları devam eden katı atık transfer istasyonuna gitti. Daire Başkanı Topkaya, yapılan çalışmalar hakkında personellerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Proje Hakkında

Projeyle ilgili bilgi veren Daire Başkanı Topkaya, “Bu projeyle birlikte, 16 bin metrekare alan üzerine projelendirilen 1 milyon 285 bin liralık bahse konu yatırımla 160 ile 180 ton arası günlük çöp miktarının Uzunburun'a taşınabilmesini hedefliyoruz. Bu transfer istasyonu giriş ünitesinde 60 tonluk bir kantar, 3 vardiya kalacak personel, 2 tane yükleme ağzı olacak. Bu çalışmalar sonucunda Akhisar'daki çöp sorunu tarih olacak. Çalışmaların yakın zamanda bitmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde çevreci projelerle de adımızdan söz ettiriyoruz” dedi.



Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 23.10.2019 09:50:00 0
Tarih: 23.10.2019 09:50 Güncelleme: 23.10.2019 09:50
Haberi Sesli Oku