Akhisar’da organ bağışı 3 hastayı hayata bağladı
Akhisar ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları, 3 hastayı hayata bağladı.
Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'nde bir süredir 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören M.K. (61) adlı hastanın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarının organ bağışına izin vermesi üzerine organ bekleyen 3 hastaya umut ışığı doğdu. Yaklaşık 6 gündür aşırı yüksek tansiyona bağlı olarak yaygın beyin kanaması teşhisiyle tedavi altında olan M.K.'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastanenin organ nakil koordinatörü Uzm. Dr. Feray Baş ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İbrahim Gürcan'ın destekleriyle aile ile organ bağışı konusunda iletişim kuruldu. Acılı aile başka hastaların hayatını kurtarma amacıyla organ bağışı kararı aldı.
Gece yarısı İzmir ve Antalya’dan gelen uzman ekipler, Akhisar Devlet Hastanesi ameliyathane ve yoğun bakım ekiplerinin katkısıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda hastanın karaciğeri ve böbrekleri başarılı bir şekilde alındı. Karaciğer Antalya’da, iki böbrek ise İzmir’de organ bekleyen hastalara nakledilerek hayat kurtardı.
Başhekim Uzm. Dr. Hamza Bambal, bu önemli kararı veren aileye minnettarlığını ifade ederken, organ bağışının hayat kurtardığını vurgulayarak tüm vatandaşları organ bağışına davet etti.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 8.09.2024 13:10:00 1006 0
Tarih: 08.09.2024 13:10 Güncelleme: 08.09.2024 13:10
Haberi Sesli Oku