Anahtar Kelimeler: 0

AKCİĞER BRONŞLARINDAN ÇEKİRDEK KABUĞU ÇIKTI

 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hastanesi'nde tedavi gören bir çocuğun akciğer bronşlarından çekirdek kabuğunun çıkarıldığı bildirildi.

 

CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde astım teşhisiyle izlenen bir çocuğun bronşundan çiğdem kabuğu çıkarıldığını belirtti.

 

Yüksel, hasta çocuğa, başhekim yardımcısı ve Anestezi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. İsmet Topçu, Çocuk Allerji Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Yılmaz ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Günşar'dan oluşan ekip tarafından bronkoskopi uygulaması yapıldığını kaydetti.

 

Bu uygulamanın Türkiye'de sadece birkaç merkezde düzenli olarak yapılan fleksibl (kıvrılabilir) bronkoskop ile gerçekleştirildiğini ifade eden Yüksel, şunları ifare etti:

 

"Bu tür vakalarda giderek artış olduğu saptanmaktadır. Son üç ay içinde hemen hemen her hafta tedaviye yanıt vermeyen astımlı ve hırıltılı birçok çocuğun bronşlarından bronkoskopi ile yabancı cisim çıkardık. Sadece Manisa'dan değil çevre iller ve eğitim hastanelerinden de merkezimize gönderilen benzeri olgularda, yabancı cisme rastlamaktayız. Akla gelmediği için ya da yeterli bronkoskopi alt yapısı olmadığı için birçok çocuk maalesef yanlışlıkla astım tanısı ile izlenmektedir.

 

Bronşlardan yabancı cisim çıkarmak Çocuk Göğüs Hastalıkları, Anestezi ve Çocuk Cerrahisinden oluşan iyi bir ekip varsa son derece kolaydır. Bu yolla çocukların yabancı cisim bulunan akciğer bölümlerini, ileride kaybetme riskini de ortadan kaldırmaktayız. Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Astımı konusunda oldukça ileri ve gelişmiş imkanlara sahip olan hastanemizde bu olguların sayısı giderek artmaktadır. Bu nedenle, hem hekimlerimizin mezuniyet sonrası eğitimi, hem de anne babaların bu konudaki duyarlılıklarını artırmak amacıyla bir toplantı düzenlemeyi düşünüyoruz."

 

Bronşları çiğdem kabuğundan tamamen temizlenen M.C.Y.'nin tamamen sağlığına kavuştuğu belirtildi.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı Elektrik Kesintisi

Saruhanlı CHP’den Gülşah Durbay için Lokma hayrı

Otomobil taş yığınına çarptı: 1 yaralı, 1 ölü!

Saruhanlı Belediyespor 5'e 1 yaptı

Saruhanlı’da intihar!..

Denetimli serbestlik 20 yıldır hayata dokunuyor

AİLE EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMASI MÜTEVELLİ'DE YAPILDI

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kula'da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Çocuklarda burun tıkanıklığı okul başarısını düşürüyor

İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 24.09.2012 17:41:42 517 0
Tarih: 24.09.2012 17:41 Güncelleme: 24.09.2012 17:41
Haberi Sesli Oku