POLİTİKA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda çalışan 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin pazartesi günü imzalanacağı müjdesini verdi.
Bursa´da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 200 bin kamu işçisine toplu iş sözleşmesi müjdesi verdi. Müezzinoğlu, "Başkanlarımızla yoğun bir çalışma yaptık. Ramazan ayında devam ettiğimiz çalışmaları bayramdan sonraki günlerde de yaptığımız çalışmalarda büyük bir olgunluk noktasına getirdik. Ben Türk-İş ve sendika başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İşçilerimizin enflasyona karşı korunması ve ezilmemesi enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk. Başbakanımızla yaptığımız görüşmede bu anlamda bizim yüzde 90´lara varan uzlaşımızı yüzde yüz noktasına taşıdı. İnşallah pazartesi günü saat 11.00´de Başbakanımızın başkanlığında Türk-İş Başkanımız ve bizler 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. Burada Hak-İş´in de çalışanları var. Hak-İş başkanımızın taleplerini büyük oranda karşılamış olduğumuz kanaatindeyim, hayırlı olsun" dedi.

"Adalet Yürüyüşü´nü CHP´nin taban kitlesi sahiplenmedi"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun yaptığı yürüyüşün adının "Adalet Yürüyüşü" olduğunu ama niyeti ve duruşunun bir adalet yürüyüşü olamadığını ifade eden Müezzinoğlu, "Türkiye´de CHP´nin bugüne kadar adalet adına milletin vicdanı, hak ve hukukunun korunması ve demokrasinin hak ve hukuku adına yürümesi gereken çok yollar vardı. Bunların hepsinde nasıl negatif, karşı ve çekimser durduysa bugün olağanüstü fırtınalardan geçen Türkiye´nin yeniden istikrarını, güvenini, büyümesini ve çalışma hayatını ilgilendiren bölümlerde dinamiklerini yeniden yakalaması sürecinde yine istikrarı bozma, ülkede huzursuzluğa vesile olacak bir anlayışı adalet kelimesi arkasına gizleyerek yapmaya çalışmasını CHP´nin taban kitlesi sahiplenmedi. Üst yönetim ne hikmetse tabandan kopuk olarak devam ediyor. Bir süre daha devam edebilir. Bir süre sonra bu tarzda sona erir. Ülkenin ve milletin geleceği adına siyasilerin akıl ve alın teri dökmesi gerekir. Biz özellikle 15 yıldır milletin yarınlarını muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefi yakalayabilmesi için akıl ve alın teri döküyoruz. CHP lideri ve ekibi ise ayak teri dökmeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 2.07.2017 13:51:01 419 0

Tarih: 02.07.2017 13:51 Güncelleme: 02.07.2017 13:51
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00