AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa`da katıldığı bir radyo programında yaptığı konuşmada MHP`li Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ü eleştirerek, "Biz koskoca köprüleri, dev tünelleri, bölünmüş yolları bir yılda bitiriyoruz, Cengiz Ergün altı üstü bir kavşağı bir yılda bitiremiyor." dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, katıldığı radyo programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manisa`nın büyükşehir olduğunu hatırlatan Baybatur, "Manisa merkez ikiye ayrıldı ve Yunus Emre ile Şehzadeler ilçesi oldu. Bir çok arkadaşımız bu görevlere talip olduklarını açıkladılar. AK Parti en büyük parti olduğunu için kazanmaya aday en büyük parti olduğundan arkadaşlarımız burada çalışmak istiyorlar.

Adaylık süreci başlamadı ancak arkadaşlarımız çalışma yapmaya başladı. Benim gönlümde yatan bir şey var ancak, başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere bütün ilçeleri kazanan il başkanı olmak gönlümde yatıyor. Amacım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın huzuruna çıkıp, büyük şehir belediye başkanlığı ve 17 ilçe belediye başkanlığını kazandı “demek gönlümde var. Benim tek gayem belediyeleri kazanan AK Parti Manisa il başkanı olmak.

Geçtiğimiz dönem Bülent Kar’a çok iftira attılar. Sümerbank başta olmak üzere yok oteli var, yok şu işin içinde diye birçok iftirayı Bülent Kar’a attılar. Oysaki Bülent Kar şimdiye kadar yapılmayan hizmetleri yaparak önemli hizmetleri imza attılar. Gerek bizim parti içinden gerekse muhalefetin çirkin iftiraları seçim kaybetmemize neden oldu.

Bunların hepsinden dersimizi aldık. Yeniden Manisa Belediyesini kazanarak, Manisalılara hizmet noktasında kaldığımız yerden devam edeceğiz. Biz bugün milletin hayır demediği kişileri aday gösterirsek seçimleri kazanırız. Akademik olarak yaptığımız 45 proje var. Bunların çalışmalarını tamamladık. Proje konusunda hiçbir sorunumuz yok. Bunda sorun yok. Ancak önemli bir meclis hazırlamayı düşünüyoruz. Manisalının yakından tanıdığı, sevdiği kişilerden oluşan Manisalılar tarafından onaylanan ve tasvip ettiği kişileri meclis listesinde görmeyi arzu ediyoruz.

Biz Manisalıların istemediği yemeği önüne koymayacağız. Manisalıların sevdiği saydığı değer verdiği kişiler belediye başkanlığında ve meclis üyeliğinde olacaklar. Sayın Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Genel Başkanlığı yapmış, Ankara ve Manisa bazın da tecrübeli bir isimdir. Tanrıverdi başta olmak üzere diğer vekillerimizde kendi karar vermeyecekler ve veremezler, Sayın Başbakanımızın takdiri ne olacaktır bilmiyorum ama on yıldır iyi çalıştığımız bir vekilimizdir. Ve bu işi yapabilecek kapasiteye sahip birisidir. Ancak vekillerin pozisyonu başbakana bağlı bir pozisyondur. Buna Tanrıverdi de bizde karar veremeyiz. Bu karar Tanrıverdi’nin elinde olan bir karar değildir.

Bizde Genel Merkezimiz ne karar verirse bizler bu karara uyarız. Zaten Türkiye genelinde ve Manisa’da bir çok anket yapılıyor. Genel merkezimiz bu anket sonuçlarına göre yapacağı değerlendirmeyi Manisalılara sunacak ve Manisalıların istemediği hiç kimseyi aday yapmayacağız” dedi.

BAŞKAN ERGÜN`Ü ELEŞTİRDİ

Büyükşehir için en az 4-5 aday olabileceğini belirten Baybatur, “Bazı arkadaşlarımız erken aday adaylığını ilan ettiler, bazı arkadaşlarımız daha isimlerini açıklayıp adaya adayı olmadılar. Zaman içinde aday adayı çıkabilir. Daha bir çok arkadaşımız aday adayı olarak çıkabilir. Bir çok arkadaşımız piar çalışması yapıyorlar.

AK Parti olarak Manisalıların karşısına çıkacak aday adaylarımız kendilerini tanıtacaklar ve büyük şehir için çalışacaklar. Manisa’nın yerleşim alanı olarak yeni Manisa var. Manisa şu anda sıkışmış bir alanda, Gediz ovası, OSB ve diğer taraftan sıkışmış bir kent var. Manisa yunt dağını doğru ilerliyor. Yuntdağı depreme dayanıklı yer, Gediz ovası verimli olduğu için yunt dağı bu bakımından verimli tarım arazilerini mahvetmeden yapılacak olan yerleşim birimleridir. 50 yıl sonrasının hesabını yaparak bu bölgenin daha iyi yerleşim birimi olacağını düşünüyoruz.

Bir çok akademisyen arkadaşlarla birlikte çalışmalar yaptık. Çok güzel hizmetlerin yanı sıra çok uçuk projelerde var. Ancak Yuntdağı Manisa’nın nefes alabileceğini bir bölgedir. Manisa’nın imar planının engellemekten çok memnunuz. CHP’nin ne yaptığı belli değilken biz projenin iptalini istedik. MHP’den de sağ duyulu arkadaşlar onay vermedi ve imar iptal edildi.

Biz Belediye meclis üyelerine anlatmaya çalıştık. Bizimde meclis üyelerimiz var. Bizim 15 tane meclis üyelerimiz var. Yazılı ve sözlü proje hakkında bilgi istedik ret verdiler. Manisalı hemşerileremizin kaderine yönelik bizim meclis üyelerimiz oy kullanacaktı. Bizde bilgi alabilersek millete anlatacaktık. Biz ancak burada ne olduğunu bilmeden oy verecektik. Ancak bilgi alıncaya kadar direndik.

Sayın Cengiz Ergün baskılara dayanamadı ve meclis toplantısında meclis üyeleri ve Manisalılara bilgilendirdi. Sonunda belediye bilgi vermek zorunda kaldı ve bizde ret oyu verdik. Çünkü Manisalının aleyhine olan bir imar değişikliğiydi. Manisa belediyesi neyi iyi yaptı derseniz bende bilmiyorum. Bahçe çiçekten başka bir şey yapamadı. Bir alt geçit yaptı alt geçit evlere şenlik. `Ben 180 günde yapacağım bitireceğim` dediği proje hala bitirilemedi.

Biz koskoca köprüleri, dev tünelleri, bölünmüş yolları bir yılda bitiriyoruz, Cengiz Ergün altı üstü bir kavşağı bir yılda bitiremiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2 yılda bitirileceğini söyleyen bir başbakanım var oysa Manisa’da kavşak 9 ay oldu hala yapımı devam ediyor. Cengiz Ergün’ün neyine teşekkür edelim.

Tamer Akkal `merkezi hükümet engelledi` diyor hizmetleri, bizim il başkanları ile hiçbir sıkıntımız yok. Ancak subay lojmanları ile ilgili sorunu Sayın Bülent Arınç çözdü. Sayın Tamer Akkal’ın bunlardan haberi yok. Çöp alanı ile ilgili sorunu bizim desteğimizle AK Parti hükümeti ile çözüldü. Sayın bakanımızın desteği ile arıtma tesisi ve katı atık bertaraf tesisinin ödenekleri çözüldü. Cengiz Ergün teşekkür etti ancak Sayın Tamer Akkal’ın haberi yok. Arıtma tesisine biz destek verdik ancak Tamer Akkal’ın haberi yok. Belediyenin yapması gereken işleri biz destek verip yapıyoruz ancak Sayın Tamer Akkal’ın haberi yok. Sayın Akkal nerede yaşıyor. Manisa’yı ne kadar yakından takip ediyor anlayamadık. Katı atık bertaraf tesisleri için yarı iller bankasının desteği olmak üzere çevre bakanlığı ile ortak yapılacak biz destek verdik ancak Tamer Akkal’ın haberi yok. Çevrecilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın destekleriyle bitirilecek projeler için hibe destek sağlanıyor ancak Tamer Akkal hala `hizmetleri engelliyor` diyor.

Cengiz Ergün alenen teşekkür ediyor Tamer Akkal ise `hizmetleri engelliyor` diyor. Muhalefetin doğruları söylemesi erdemlik olur. Merkez yöneticilik hizmetleri engelledi demesi muhalefette kolaycılık. Biz Manisa’da yaşıyoruz. Manisa’da yaşayan herkes hizmete destek vermesi gerekir, bizde bunu yapıyoruz. Bundan da gocunmuyoruz. Manisa’ya hizmet Manisa’da yaşayan herkesin asli görevidir. Manisa büyükşehirde iddialı olduğumuz kadar Yunus Emre ve Şehzadelerde de iddialıyız.

Geçen dönem yüzde 50 oy aldık. Milletin tamam diyeceği adayları çıkarmadıktan sonra ne kadar güçlü olursanız olun seçimi kaybedebilirsiniz. Herkesin gönlünden her şey geçer milletvekilliği belediye başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ancak biz milletin tasvip edeceği onaylayacağı isimler istiyoruz. Manisa’da bir şey için olmaz denirse bu olmaz. Biz millete rağmen hiçbir şey yapmayız. AK Parti’de süreç başlar kim istiyorsa gelir partimize aday adayı olur ve çalışmalara başlar. Bizim için önemli olan AK Parti’nin başarısıdır.”



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.07.2013 12:53:30 373 0

Tarih: 18.07.2013 12:53 Güncelleme: 18.07.2013 12:53
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00