Aigai Müze ve Turist Karşılama Merkezi tamamlandı
Yunusemre Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle hayata geçirdiği Aigai Müze ve Turist Karşılama Merkezi'nin yapımını tamamladı.
Tarihi ve kültürel çalışmalara önem veren Yunusemre Belediyesi, Yuntdağıköseler Mahallesi’nde Aigai Antik Kenti Kazı Evi’nin yanına müze ve turist karşılama merkezi inşa etti. Zafer Kalkınma Ajansı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) çerçevesinde hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunusemremiz’in sanayi ve tarımın yanı sıra tarih turizmini de öne çıkarmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aigai Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarına desteklerimizin yanı sıra Aigai Antik Kenti Kazı Evi’nin yanına Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 'Müze ve Turist Karşılama Merkezimizi' inşa ettik. Medeniyetlere yüzyıllarca ev sahipliği yapmış kadim şehir Manisa’mızda tarihi gün yüzüne çıkarmak ve bölgemizin turizm alanında da cazibe merkezi olması için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Aigai Antik Kentimizde yapılan arkeolojik çalışmalarda gece gündüz tarihin gün yüzüne çıkması için emek harcayan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum.”
Projede kafeterya, sergi, ürün satış, etkinlik ve sinevizyon alanı, atölye, idari birimler, bebek bakım odası, bay-bayan-engelli tuvaletleri ve güvenlik birimi bulunuyor.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 31.07.2023 16:13:00 1647 0

Tarih: 31.07.2023 16:13
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00