SARUHANLI/GÖZLET - 12 Eylül 1980 askerî darbesi döneminde, 21 yaşında idam edilen Manisalı ülkücü Halil Esendağ`ın ağabeyi Osman Esendağ, 1980 darbesinin mimarı Kenan Evren'in vefat etmesine üzülmediklerini söyledi. Ağabey Esendağ, Ölmeden önce bir gün dahi hapis yatıp, cezaevi ortamını görmesini isterdik.” dedi.

21 yaşında idam edilen ülkücü Halil Esendağ`ın Manisa`nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gözlet Mahallesi'nde yaşayan ağabeyi Osman Esendağ, onca kişiyi idam ettiren, onlarca kişiye cezaevlerinde yıllarca işkence yaptıran Kenan Evren'e haklarını helal etmeyeceklerini belirtti.

Kardeşinin haksız yere idam edilmesiyle ailesinin hayatı karardığını ifade eden Ağabey Osman Esendağ, Annem kardeşim için yıllarca ağıtlar yaka yaka mide kanserine yakalanarak 3 yıl önce hayatını kaybetti. Babam oğlunun acısıyla yaşamaktan çeşitli hastalıklarla yaşam mücadelesi veriyor.” Dedi.

Bu kadar kişiye işkence çektiren, zulüm eden birisine vefat etti demeye dilinin varmadığını dile getiren ağabey Esendağ, O dönemde insanları birbirine düşürdü. Benim kardeşim gibi çok sayıda insanı idam ettirdi. İnsanlara cezaevlerinde yıllarda işkence yaptırdı. İnsanlık dışı şeyler yapan böyle birisine vefat etti diyemiyorum, zıbarıp gitti demek istiyorum.” diye konuştu.

Kenan Evren'in ölmesinin kurtuluşu olmayacağını ifade eden Osman Esendağ, Bu dünyadan gitti. Bir gün dahi cezaevinde yatmasını, cezaevi ortamını görmesini çok isterdim. Onunda cezaevinde işkence çekmesini görmek istedik. Ama olmadı. Ölmesi kurtuluşu olmadı. Öbür alemde Yüce Rabbim'e nasıl hesap verecek orası bilmiyorum. Asıl orada hesap verebilmek önemli. Kimsenin hakkını helal etmediği gibi bizde hakkımızı helal etmiyoruz. İnşallah Yüce Rabbim orada en büyük acıyı yaşatır. Allah, bizleri dinsizlerin, imansızların, zalimlerin eline düşürmesin.” dedi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.05.2015 10:33:47 2317 0
Tarih: 12.05.2015 10:33 Güncelleme: 12.05.2015 10:33
Haberi Sesli Oku