Anahtar Kelimeler: Adiloba’ Işıkoba Huzurevi Açıldı

SARUHANLI/ADİLOBA - Adiloba Mahallesi’nin girişinde inşaatına başlanan Işıkoba Huzurevi konuklarını ağırlamak üzere açıldı.

Işıkoba Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Saruhanlı’nın Adiloba Mahallesi Adiloba Sokak No:468 adresinde hizmet vermeye başladı.

Yoğun katılımın yaşandığı açılış törenine Manisa Vali Yardımcısı, Ahmet Yılmaz, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Feridun Güleç ve Yardımcısı Sedat Sevimli, Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Meliha Yılmaz, 26. Dönem CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ve çok sayıda davetli katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Işıkoba Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu ve Sorumlu Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Necati Işık, 12 bin metrekare alan üzerine kazandırdıkları merkezin dev bir yaşam alanı olduğunu söyledi.

“Misafirlerimizin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir çevrede yaşamlarını sürdürmelerini ve kendi ev konforunda hizmet almalarını önemsiyoruz” diyen Işık, “Merkezimiz, 55 yaş üstü bireylere en üst düzeyde hizmet sunmak için kalite yönetim sistemleri ile kurulan tesisimiz, misafirlerine günlük yaşamları süresince gözetim ve destek sağlayarak yaşam kalitelerini sürdürebilmeleri amaçlanmaktadır. 8 bin 400 metre kare yaşam alanı, 8 bin metrekare de bahçesi olan merkezimizin toplam kapasitesi 190’dır. Kurumumuzda 1, 2, 3 ve 4 kişilik 68 adet yaşlı bakım odası ile 18 adet idari ve alt personele ait odalar yer alıyor.”

-İSTİHDAMA DEV KATKI…-

Işıkoba Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ilçede istihdamına da önemli bir katkıda bulunacağını kaydeden Işık şöyle konuştu: “Açılışını gerçekleştirdiğimiz kurumumuzda sorumlu müdür, sosyal çalışmacı, doktor, fizik tedavi uzmanı, bakıcı personeli, temizlik personeli branşlarında yaklaşık 80 kişi görev alacak. Saruhanlı Devlet Hastanesi ile Manisa Şehir Hastanesi’ne oldukça yakın bir konumda olan merkezimizde grup etkinlik odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, yemekhane, mescit, doktor odası, revir, FTR odası ile 1650 metrekare teras mevcut. Ek 100 kişilik yeni kapasitemize ait projemiz ise onay aşamasında. Ancak uzun vadede hedefimiz 750 kişilik bir kapasiteye ulaşmak.”

-EN ÜST SEVİYE-

“IŞIKOBA, ASHM tarafından onaylanmış, bakım ihtiyacı olan yaşlı bireylerin, bakım, sağlık, yaşama katılım ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yaşlılarımız ile bir aile ortamı içerisinde huzurlu ve sağlıklı bir ortamda tüm yasal mevzuat şartlarına bağlı kalarak yaşlı bakım hizmetlerini insani değerleri en önde tutarak gerçekleştiren sosyal bir kuruluştur” diyen Işık, “Vizyonumuz, sürekli iyileştirme kapsamında bölgesel alanda tercih edilen bir Bakım Merkezi olmak. Bu Vizyona ulaşmak için gerekli yatırım ve planlamaları yapan, diğer bakım merkezlerine örnek olan, en yeni teknolojileri kullanarak altyapısını çağdaşlaştıran, marka değerini sürekli koruyan ve geliştiren, alanında son gelişmeleri takip edip sistemine entegre eden bir kuruluş olmaktır” ifadesini kullandı.

-BHKS STANDARTLARINDA HİZMET BİNASINA SAHİP-

Işık ayrıca, “Üst düzey kalitede hizmet verilen ve erişe bilirliğin ön planda olduğu merkezimiz, Bakım Hizmetleri Kalite Standartları’na (BHKS) uygun olarak tasarlandı. Yüksek standartlarda sağlık hizmeti başta olmak üzere, yetkin personel, fizik tedavi hizmetleri ve muhteşem bir ortama sahip olan merkezimizin Işık ailesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

-NECATİ IŞIK KİMDİR?-

1993 yılında Salihli’de doğdu. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Işık, 2016 tarihinde Maltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 6 yıl boyunca Özel Lidya Sardes Bakım Merkezi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yaptı.

Daha sonrasında kendisinin kurum açma isteği doğrultusunda 2021 yılında görevinden istifa ederek bir süre Işık Sarrafiye ve Tarım Ürünleri ve Işıklar Otomotiv de görev aldı. 2021 yılı itibari ile mevcut Özel Işıkoba Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin inşaatını sürdürdü. Necati Işık, 2016-2021 yılları arasında Temel İlk Yardım Eğitimi Regresyon Uygulayıcılığı, EFT (Duygusal Özgürleşme Teknikleri), Sterilizasyon, Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi, Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi, Baş Denetçi Uzmanlık Eğitimi, Yönetici Koçluğu, Temel Psikoloji, Eğiticinin Eğitimi, Aile Danışmanlığı, Yaşam Koçluğu, NLP Sterilizasyon, Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi, Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Kalite Yönetim Sistemi iç Tetkik Eğitimi, kalite Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi, Baş Denetçi Uzmanlık Eğitimi, Yönetici Koçluğu, Temel Psikoloji, Eğiticinin Eğitimi gibi alanlarda eğitim aldı. Işık ayrıca, Aile Danışmanlığı, Yaşam Koçluğu, NLP pratisyenlik görevlerini de yürütmektedir.



Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 7.11.2022 12:18:00 2524 0

Tarih: 07.11.2022 12:18

Haberi Sesli Oku