Anahtar Kelimeler: Abdal Deresi balık ölümleri

ÇEVRE - Samsun´un Çarşamba ilçesinden Karadeniz´e dökülen Abdal Deresi´nde balık ölümleri yaşanıyor.

Karadeniz´den kaçarak dere üzerinde üreme işlevini yapan balıkların ölümlerinin bir fabrika atığından kaynaklandığını iddia eden mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.  Çınarlık Mahallesi Yalı mevkisinde ikamet eden 52 yaşındaki Kazım Baltaoğlu, geçim kaynaklarının balıkçılık olduğunu söyleyerek, ?Balık ölümleri her geçen gün artarak devam ediyor. Biz geçimimizi balıkçılıktan sağlıyoruz. Ama balıklar burada ziyan oluyor. Yetkililere söyledik ancak konuya tam anlamıyla çözüm bulunamadı. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz? dedi.

Mahalle sakinlerinden Emin Kalfa, 5 yıldır bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, ?Köyümüzün hayvanları buradan su içiyor. Amatör balıkçılarda buraya gelerek balık tutuyorlar. İnsanların geçimleri sağladığı bu ırmakta bir an önce tedbir alınmalı. Ne zaman önlem alınacağını bizler de bekliyoruz ama bu sorunlar yaşanmaya başlayalı 5 yıl oldu.

Defalarca buradan numuneler alındı fakat bir çözüm bulunamadı? şeklinde konuştu. Mahalle sakinlerinin Abdal Deresi´nde oluşan koku nedeniyle evlerinde oturamadıklarını belirterek, gün geçtikçe artan balık ölümlerinin kendilerini tedirgin ettiğini ifade ettiler. 



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 14.10.2015 09:11:32 458 0

Tarih: 14.10.2015 09:11
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00