Anahtar Kelimeler: TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI’

SARUHANLI - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından 2019 Madenciliğe Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Madenciler Günü etkinliği Ankara’da bir otelde düzenlendi. 2019 Madenciliğe Hizmet Ödülü’ne layık gösterilen CHP’li Özel, ödülünü TMMOB Başkanı Ayhan Yüksel’in elinden aldı. Özel, törende maden mühendisliğinde 60 yılını olduran 5 üyeye de plaket verdi. Özel, aldığı ödüle ilişkin olarak, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve maden mühendislerine teşekkür etti.

13 MAYIS 2014’TEN BU YANA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Özel, 13 Mayıs 2014 günü Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı olduğunu belirterek, “Maden mühendisleriyle, TMMOB Maden Mühendisleri Odası ile yolumuz ne yazık ki o feci katliamda kesişti. O tarihten sonra Soma’da, TBMM’de ve Soma faciasına ilişkin yargılamanın yapıldığı Akhisar mahkemelerinde birlikte çalıştık. Soma katliamının gerçek sorumluları yargı önünde hesap verene kadar bu yöndeki mücadelemizi sürdüreceğiz. Maden ocaklarının daha güvenilir olması, iş sağlığı ve iş güvenliği mevzuatının madenciler ve maden mühendisleri adına iyileştirilmesi noktasında birlikte mücadele ettik” ifadesini kullandı. Özel, Soma faciasını araştırmakla görevli TBMM Araştırma Komisyonu’nca tespit edilen önerilerin önemli bir bölümünün Maden Mühendisleri Odası’nca hazırlanan Soma raporuyla da örtüştüğüne dikkati çekerek, “O rapor ve öneriler idare tarafından dikkate alınmadı. Bugün Türkiye’de madenler 13 Mayıs 2014’te Soma Eynez ocağı ne kadar güvenliyse o kadar güvenli. Bu konuda adım atılması noktasında partimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

DAHA GÜVENLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI YARATILMALI

Özel, Soma faciasının ardından işsiz kalan madencilere 2020’nin ilk çeyreğine kadar haklarının ödeneceği sözünün verildiğini, bu sözün takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade ederken, “Atabacası ve Işıklar ocakları ile Uyar Madencilik’te çalışan madencilerin alacaklarına yönelik bir kanuni düzenleme sözü verildi ancak bu söz şimdiye kadar tutulmadı. Bu sözün bir an önce tutulması ve yıllardır haklarına kavuşamayan tüm madencilerin haklarına ulaşmaları, madencilerin ve maden mühendislerinin daha güvenli koşularda çalışmaları için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.12.2019 05:07:00 1481 0
Tarih: 10.12.2019 05:07 Güncelleme: 10.12.2019 05:07
Haberi Sesli Oku