Anahtar Kelimeler: . Çakmaklı Güreşi Festivali

SARUHANLI - Saruhanlı’nın Çakmaklı Mahallesi’nde düzenlenen Deve Güreşi Festivali"nin 9’uncusu, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen 50 devenin katılımıyla yapıldı.

Saruhnalı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ve çok sayıda seyircinin katıldığı Deve Güreşi Festivali havanın soğuk olmasına rağmen sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam etti.

Birçok Esnaf ve İşadamımın katkılarıyla Saruhanlı Yörükler ve Güreş Sevenler Derneği tarafından düzenlenen etkinliği Çakmaklı Güreş Sahası'nı çevreleyen alanı erken saatlerden itibaren soğuk havaya rağmen dolduran çok sayıda deve güreşi meraklısı takip etti.

Sahipleri tarafından alanda dolaştırılarak müsabakaya hazırlanan develer, yapılan eşleşmeler sonrasında birbirleriyle mücadele etti. Festivalde, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 50 deve güreşti.

Cazgırın manileri güreşseverleri coştururken bazı vatandaşlar, davul ve zurna ile çalınan türkülere oyunlarla eşlik etti. Vatandaşlar, deve sucuğu, yöresel tarım ve el sanatları ürünlerinin satıldığı tezgâhların kurulduğu alanda güreşleri izlerken, piknik de yaptı.

Develere verilen "Deli yürek", "Tıngır Şahin", "Kostak Harun", "Yağmuroğlu", "Karaşahin", “Halilağa”, “Kazıcıbey” gibi isimler de dikkati çekti.

Finalde, Saruhanlı Sanayiinden Tığlı Şahin, Harmandallı’dan Kostak Harun, Bozköy’den Yağmuroğlu, Manisa’dan Karaşahin, Yuntdağ’dan Kazıcıbey ve Örencik’den Halilağa başarı sağlayarak kupa kazandılar

-EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR-

Ayrıca Deve Güreşi Festivalinde yöresel şarkı ve türküleriyle konser veren yerel sanatçı Nevin Çıbıkoğlu’da festivale farklı bir renk kattı.

Saruhanlı Yörükler ve Güreş Svenler Derneği ve Tertip Komitesi Başkanı Fahri Kayhan, bu yıl Geleneksel Deve Güreşi Festivalinin 9’uncusunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Kayhan, Festivale maddi destek sağlayan Newholland Saruhanlı Yetkili Servisi Gürcan Cengiz, Lider Pompa’nın sahibi Menderes Yürekli, Saruhanlı Tarım Ticaret’in Sahibi Ekrem Cıllı, Ortancalar Ltd. Şti. Yönetim Kuruluna. Mert-San Sahibi Mustafa Yumak’a, Organizede emeği geçen Ahmet Irgın’a, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Levent’e. Saruhnalı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kan’a ve Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Başkanı Ahmet Emin Kenez’e teşekkür etti.

Kayhan, Ayrıca, Saha düzenlemesi için Belediye Başakanı Zeki Bilgin’e ve Festivalde güvenliği sağladıkları için İlçe Jandarma personelin de teşekkürlerini ifade etti.   



Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 24.01.2022 13:48:00 1030 0

Tarih: 24.01.2022 13:48

Haberi Sesli Oku