Saruhanlı İlçesinde 66 yıldır düzenli olarak her gün kitap okuyan ve çevresinde “kitap kurdu” olarak tanınan 85 yaşındaki Nail İmran vefat etti.

Saruhanlı’nın İstasyon mahallesinde eşi Nebahat İmran ile birlikte yaşayan Nail İmran, yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı evinde vefat etti. İmran’ın naaşı öğle namazının ardından çarşı camisinde kılınan cenaze namazı sonrası Saruhanlı mezarlığında toprağa verildi.

Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin’ın kıldırdığı cenaze namazına İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Siyasi parti temsilcileri, İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri, akrabaları ve çok sayıda kişi katıldı.

-Kitapları Öksüz Kaldı-

Sağlık memurluğundan emekli olan İmran, kitap okumaya genç yaşta zatürreden ölen annesinin ruhuna Kur’an-ı Kerim okuyarak başlamış, daha sonra kitap okumak onda bir sevda haline gelmişti.

Gözlerinde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle görme duyusu azalan ve son birkaç yıldır büyüteç yardımıyla kitap okuyan İmran, kullandığı büyütecin de işe yaramamaya başlaması üzerine her gün bir arkadaşına kitap okutarak kitaplarla arasındaki bağı korumuştu.

Bu arada vefat eden İsa Sarıtaş’ın cenazesi de aynı camiden kaldırıldı.



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 4.11.2013 09:17:02 456 1

Tarih: 04.11.2013 09:17
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00