Anahtar Kelimeler: için önemli adım

TEKNOLOJİ - Türkiye ile Japonya 5G başta olmak üzere bilgi teknolojileri ve iletişim alanında işbirliğine gidiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu-BTK ile Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı arasında işbirliğine ilişkin ortak bildiri metni imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Japonya gezisinde Türkiye ile Japonya arasında bilgi teknolojileri ve iletişim alanında işbirliği yapılmasına ilişkin ortak bildiri metni de imzalandı.

Ortak bildiri metni,Türkiye tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ve Japonya tarafından ise İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı adına Bakan Yardımcısı Yasou Sakamoto tarafından imzalandı.

Türkiye ile Japonya arasında imzalanan Ortak Bildiri, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sosyal ve ekonomik refahın arttırılmasındaki önemini ve yeni nesil haberleşme sistemlerinin modern toplumdaki hayati rolünü dikkate alarak, iki ülke arasında 5G başta olmak üzere politika ve düzenleme konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmasını ve iki ülkenin özel sektör ilişkilerinin güçlendirilmesini öngörüyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Sayan ise imza töreninde yaptığı açıklamada ?Türkiye ile Japonya arasında imzalanan ortak bildiri metni büyük önem taşıyor. IMT Hizmet ve Altyapılarına ilişkin Yetkilendirme İhalesini BTK olarak 26 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirdik. Bu ihaleyle, 4,5G teknolojisiyle hizmete başlanacak, 5G teknolojisine yerli teknolojiyle geçilmesinin de önü açıldı. Bu kapsamda, genişbant altyapısının daha da yaygınlaştırılması ve mobil genişbant hizmetlerinin daha fazla tüketiciye ulaştırılması, ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlamasını bekleniyoruz? dedi.

Sayan, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çizdiği vizyon çerçevesinde 5G teknolojisine ilk geçen ülkelerden olmak istiyoruz. Bu nedenle ikili işbirliklerine büyük önem veriyoruz. 5G mobil iletişim hizmetlerine ilişkin teknolojiyi 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde sunmayı planlayan Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı ile bu alanda işbirliği başlatılmasının, ülkemizin 5G teknolojisine ilk geçen ülkelerden biri olma hedefinin yakalanmasına katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz. İki ülke arasında tesis edilecek işbirliği, araştırma ve geliştirme (AR-GE), küresel standardizasyon çalışmalarına etkin Ortak Bildiri çerçevesinde yürütülecek çalışmaların, Ar-Ge´si ülkemizde yapılmış patentlerin oluşturulması, Türkiye´nin uluslararası standart geliştirme çalışmalarına aktif bir şekilde katılması ve yerli haberleşme donanımı ve yazılımı üretimi gibi hedeflerin gerçekleştirilmesine destek sağlaması öngörülüyor? ifadesini kullandı.

Ortak Bildiri imza töreninde, Bakan Yardımcısı Yasou Sakamoto; 5G çalışmalarına verdikleri önem ve bu çerçevede proje bazlı çalışmaların gerçekleştirilmesinin yararına işaret ederek, 5G çalışmalarında ilgili tüm taraflarının yer almasının gereğinden hareketle, kamu, özel sektör ve akademi temsilcilerinin katılımıyla ?5G Tanıtım Forumu? oluşturduklarını, 5G test çalışmaları için bütçe ayırmış olduklarını, 5G fizibilite çalışmalarının 2017´de başlatılacağını, 2020 Tokyo Olimpiyatları´ndan önce 5G mobil iletişim hizmetlerini ticari olarak kullanıcılara sunmayı planladıklarını, 5G´nin IoT altyapısını oluşturacağını belirtti.

Türkiye ile Japonya arasında bilgi teknolojileri ve iletişim alanında işbirliği yapılmasını öngören Ortak Bildiri metni imza törenine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyesi Figen Kılıç ile Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Gazali Çiçek de katıldı.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.10.2015 09:03:02 615 0
Tarih: 09.10.2015 09:03 Güncelleme: 09.10.2015 09:03
Haberi Sesli Oku

Sanat

Sanat Haberleri