Anahtar Kelimeler: ihalesi Ağustos

TEKNOLOJİ - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos´a ertelenen 4G ihalesinin şartnamesinde değişiklik yapıldı.

İhale şartnamesinde yapılan değişiklikle ihalenin 4G ihalesi değil, 4.5G ihalesi olacağı, yapılacak ihalenin 5G´yi de kapsayacağı açıklandı. 26 Mayıs´ta yapılacağı duyurulan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın uyarılarının ardından 26 Ağustos´a tarihine ertelenen 4G ihale şartnamesinde değişiklik yapıldı. İhalenin 26 Ağustos tarihinde Ankara´da yapılacağı duyuruldu.

4.5G ŞARTI
İhale şartnamesinde yapılan değişiklikle kamuoyunda 4.5G olarak bilinen ?IMT-Advanced? teknolojisini kullanma zorunluluğu getirildi. Operatörlerin yeni gelişen 5G teknolojisine ise BTK´dan izin almadan geçme imkanı da getiriliyor. 26 Ağustos´ta yapılacak ihalenin ardından tahsis edilecek frekanslardan 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak.

HIZLI TRENDE DE İNTERNET
Şartnamede yapılan değişiklikle uzunluğu 1 kilometrenin üzerindeki tüneller ile duble yollar, otoyol ve yüksek hızlı tren hatlarını kullanan vatandaşların da mobil internet hizmeti almalarına imkan sağlanacak.
Mevcut Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilmesi gereken asgari nitelikli Ar-Ge personeli sayısını yüzde 50 arttırılırken, yeni yatırımların en az yüzde 10´unun Türkiye´de ürün veya sistem geliştirmek üzere kurulmuş olan KOBİ niteliğindeki tedarikçiler alınması zorunluluğu getirildi.

Yerli ürün kullanım oranları ilk şartnamede yüzde 3-8-15 olarak düzenlenirken yeni şartnamede ise birinci yıl için en az yüzde 30, ikinci yıl için en az yüzde 40 ve üçüncü yıl ile devam eden yılarda en az yüzde 45 yerli ürün kullanma zorunluluğu getirildi.



Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 30.07.2015 12:55:28 543 0
Tarih: 30.07.2015 12:55 Güncelleme: 30.07.2015 12:55
Haberi Sesli Oku

Sanat

Sanat Haberleri