420 kiloluk beyaz altın, kooperatife teslim edildi
Beyaz altın olarak bilinen pamukta hasat sezonu yaklaşırken, Aydın’da yetiştirilen sezonun ilk pamuğu, S.S. 46 Nolu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ne teslim edildi.
Aydın tarımının tansiyonunu belirleyen pamukta sezon hareketliliği devam ederken, sezonun ilk pamuğu da hasat edildi. Efeler ilçesi Tepecik Mahallesi’nde sezonun ilk beyaz altınını yetiştiren üretici Ayhan Yalçın, hasat ettiği 420 kilogram pamuğu S.S. 46 Nolu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ne teslim etti. Düzenlenen alım töreninde sezonun ilk pamuğu TARİŞ tarafından sembolik olarak 50 TL’den alındı.
Yeni sezonun hayırlı ve bereketli olmasını temenni eden TARİŞ Aydın Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Önal; “Öncelikle yeni sezon tüm üreticilere hayırlı olsun. Biz pamuk alımına bu yıl da başladık. Tepecik Mahallesi’nden Ayhan Yalçın Bey, bu sene sezonun ilk pamuğunu bize teslim etti. Sezonun ilk pamuğu olduğu için sembolik bir rakamdan kilogramı 50 liradan aldık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticimizi destekliyoruz. Gübre, ilaç, tohum desteklerimizle de yaklaşık 35 milyon TL’lik ayni yardımda bulunduk. Onun dışında yine sezon hazırlıklarımız tamamlandı. Makinelerimiz hazır. Bu sene üreticilerimizin geçen senelerde olduğu gibi bizi tercih edeceğini düşünerek destekleyeceğiz” dedi.
Üreticilerden geçen sene yaklaşık 17 buçuk milyon kilo pamuk aldıklarını ifade eden Başkan Önal; “Bu sene zamanında biraz sıkıntı çeksek de kalite anlamında yüksek bir rekolte elde edeceğimizi düşünüyorum. Herhangi bir zarar tespiti de yapmadık. Bizi düşündüren fiyat. Bizim beklentimiz pamuğun fiyatının en az 30 TL olması. Tabi burada da hemen beklediğimiz acilen pamuk prim desteğinin açıklanması. Bizim beklentimiz en az 5 lira. Maliyetlerimiz gerçekten çok yüksek, gübre fiyatları da. Bu yıl fiyatların gerçekten 30 liradan aşağı olmaması lazım. Ege pamuğunun kalitesi gerçekten çok güzel. Stratejik bir ürün olan pamukta üretimi devam ettireceğiz. TARİŞ Kooperatifi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.08.2023 17:59:00 1567 0

Tarih: 28.08.2023 17:59 Güncelleme: 28.08.2023 17:59
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00