GÜNDEM - Kayseri`de, 3 yaşındaki Samet`in `Krabbe` hastalığına yakalandığı ve evde cihaza bağlandığını söyleyen anne Ebru Yıldırım, "Hiçbir şeye tepki veremeyen oğlum sadece canının yandığını hissedebiliyor" diyerek, çaresizce bir yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

6 aylıkken `Krabbe` hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Samet Yıldırım, makineye bağlı olarak yaşıyor. Yıldırım, göremiyor ve hareket edemiyor. Kayseri`de bulunan hastanelere gittiklerini belirten aile doktorların `hastalığın tedavisi yok` dediğini kaydetti. Hastalık belirtilerinin ilk olarak havaleyle başladığını anlatan anne Ebru Yıldırım, "Samet'in durumu 6 aya kadar iyiydi. 6 aydan sonra havale geçirdi. Krabbe teşhisi konuldu. Biz buradaki fakülte hastanesine geldik. Hastalığının tam teşhisi konulmadı. Tedavi de görmüyor. Bir sürü kan testi ve araştırmalar yaptılar fakat bir şey bulunamadı. Beslenemedi, sürekli enfeksiyon geçiriyordu. Son olarak solunumu kesildi makineye bağlamak zorunda kaldılar" diye konuştu.

Samet`in Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1 yıl boyunca yoğun bakımda kaldığını belirten Yıldırım, "Bize yapılacak bir şeyin olmadığını söylediler. Ondan sonra eve getirdik. Sadece bir canının yandığını hissediyor. Doktorlar bu tür hastalık için tıpta bir çözüm olmadığını söylüyor. Tedavisi yok diyorlar ama yaşayabildiği kadar da yaşar diyorlar. Makineye bağlı bir şekilde gittiği yere kadar gider diyorlar. Bizim talebimiz çocuğumuza yurt dışından olsun, daha iyi şartlar sunulmasını istiyoruz. Çocuğumuzun gider ve masrafları çok oluyor. Eşim zaten inşaat işçisidir. Elektrikli soba kullanıyoruz. Çocuğu etkilemesin diye odun sobası kullanamıyoruz. Destek alacak kimsemiz de yok" şeklinde konuştu.

Baba Tuncay Yıldırım ise, "Can bedenden çıkmadan ümit kesilmezmiş. Tıpta illaki bir tedavi yolu vardır. Yok diyorlar ama bence vardır. Ben başka hastaneler tarafından araştırılmasını istiyorum. Çocuğumu hastaneye götürmek istiyorum fakat götüremiyorum. Çünkü maddi durumum yok. Belki birileri yardımcı olursa çocuğum belki tedavisi olur. İlk çocuğumuz bu ve hastalıktan dolayı da başka çocuk yapmaktan korkuyoruz. Sürekli çocuğuma bakmakla mükellefim. Bir gün çalışsam ikinci gün çalışmasam işten çıkartılıyorum. Giderleri çok çocuğumuzun aspiratör sondajı devlet karşılamıyor diyorlar karşılasa daha cüzi bir miktarda karşılıyor diyorlar. Ayrıca elektrikli soba kullanıyoruz. Kış ayındayız kullanmasak da olmuyor" diyerek bir yardım eli uzatılmasını beklediklerini ifade etti.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.12.2014 11:30:50 861 0

Tarih: 28.12.2014 11:30
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00