MEDYA - Başladığı günden beri çok izlenen programlar arasına giren Projes Film´in yapımcılığını üstlendiği ?360 derece Emel´ce? programı, Emel Müftüoğlu´nun sunumu ile haftaiçi Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma geceleri 360 ekranlarında seyirciyle buluşmaya devam ediyor...

Türk Pop Müziğin prensesi, şarkıları, tarzı, güzelliği ve yorumuyla başka bir yerde duran özel bir isim Göksel, oyunculuğu, sohbeti ve duruşuyla ailemizin sevdiği isim Şoray Uzun keyifli sohbetiyle 360 Derece Emelce´ye konuk oldu.

Programdan notlar ise şöyle; 

Göksel  

?Kedimin ismi Sezen´di...?

Genellikle televizyona çıkmayı sevmediğini, kendini yeteri kadar ifade edemediğini düşünen Göksel, sahnede içinden başka biri çıktığını, kendini çok iyi ifade ettiğini dile getirdi. İstanbul´da doğup büyüyen Göksel, aslen Elazığ´lı olduğunu ve doğu kültürünü evde yaşadığını anlattı. Evdekileri delirtene kadar şarkı söylediğini ve en çok severek söylediği Gülden Karaböcek´ten Dilek Taşı isimli şarkı olduğunu anlattı. Babasının doğum gününde aldığı Ajda Pekkan´ın ?Süperstar? albümü ile hayatının hatasını yaptığını esprilerle anlatan Göksel, obsesif bir şekilde o albümdeki tüm şarkıları söylediğini anlattı. Daha sonra Sezen Aksu şarkılarını keşfedip, Sezen Aksu´yu çok seven Göksel kedisinin ismini bile Sezen koyduğunu anlattı. 

Profesyonel olarak şarkı söylemeye üniversitede felsefe okumasına rağmen müzik korosunda başladığını ve okulda sürekli şarkı söylediğini, sonra o yıllarda barlarda şarkı söylemeye başladığını anlatan güzel şarkıcı sözlerine şöyle devam etti; ?Şarkı söylemeye başladım ve insanlarda beni kucakladı, çok istediğim bir şeydi ve karar verdim ki hayatım müzik olacak. Sezen Aksu ile çalıştım, bir dönem Sertab Erener ile çalıştım. İlk albüm için Onno Tunç ile çalıştım. O vefat edince Sarp Özdemiroğlu ile devam ettim.? 

Göksel, Sezen Aksu ile tanışmasını da şu sözlerle anlattı; ?Ben Boğaziçi Üniversitesi´nde okurkan, o dönem yardımıcısı Süheyla´ya ulaştım. Sadece telefonda kendimi anlattım ve ?Sezen hanım ile tanışmak istiyorum!? dedim. Ve nasıl oldu bilmiyorum ama beni eve davet etti. Buluştuk ve şahane bir elektrik oldu. Vokal yapmak için değil sadece yol göstericiydi benim için. Daha henüz erkendi. Ben birkaç yıl şarkı söyleyerek, pişerek öyle vokal yapmaya başladım.? 

?Sabır? şarkısını Sezen Aksu´ya yazdım...

İlk albümünün çıkış parçası olan ?Sabır?ı Sezen Aksu´ya yazdığını itiraf eden Göksel, ?Sezen, albüm için beni çok bekletti, ben de o şarkıyı yazdım. Göksel sözlerine şöyle devam etti; ?Şaka bir yana 20 yaşlarda zaman geçmiyor. 1 ay bile çok uzun geliyor. Ben de sabırsızdım çok.?

Göksel son olarak programda; İşimi o kadar çok seviyorum ki, önceliğim işim olunca hayatıma giren herkes metres gibi. Hem çok aşık oluyorum hem de çok özverili oluyorum ilişkilerimde. Ama herşeyden önce işim. Çok aşık olunca şarkılarımdaki gibi oluyorum.?diye konuştu.

Şoray Uzun

Kendi ağzından hayat hikayesi...

?Biz göçmeniz. Ben Bulgaristan´da doğdum. Türkçe´yi öğretmenlerimden öğrendiğim için daha net Türkçe konuşuyorum. Ailemden öğrenseydim bu kadar iyi olmazdı. 1951 yılında, baba tarafım Kahramanmaraş´a göç etmiş. Mübadeleden kaçıp, Maraş´a yerleşmişler. Maraş´ta onlara tarla bağ bahçe vermişler.

Babamın hala sandığı kişi aslında onun annesiymiş. Amcamla babam arasında 11 yaş fark var. Babamı yıllar önce amcasına evlatlık vermişler. Esas babaannem Türkiye´ye gelmeden babama diyor ki; ?senin gerçek annen baban biziz. Biz yarın Türkiye´ye gidiyoruz.? Babam bir gecede karar vermiş. Tası tarağı toplamış beni ve kardeşimi alıp, kara trene binmiş. Edirne´ye geldiğimizde bizi karantinaya aldılar. Hatta bana ikinci kez çiçek aşısı yapıldı. Kız kardeşim 6 aylık. Maraş´a giderken Adana´da paramız bitiyor. Biz Adana´da kalıyoruz. Haliyle ben Adana´da büyüyorum. Maraş´a gitmeye paramız yetmedi. Oraya gideceğiz. Devlet arsa verecek diye düşünüyoruz. Halbuki o 1951 yılında olmuş bir durum. Adana´da öyle kaldık, orda büyüdüm. Türkçemi İstanbul´a gelince düzelttim.?



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 5.11.2016 07:38:37 821 0

Tarih: 05.11.2016 07:38

Haberi Sesli Oku