2 bin yıllık çınar ağacı ziyaretçi akınına uğruyor
Demirci ilçesine bağlı Tekeler Mahallesinde bulunan 2 bin yıllık tarihi çınar ağacı heybeti ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ziyaretçi akınına uğrayan çınar ağacına mahalle halkı gözü gibi bakıyor.
Demirci’nin Tekeler Mahallesi merkezinde bulunan Çınar ağacına kendi gözleri gibi baktıklarını belirten mahalle muhtarı Abdurrahman Ünlü, Çınar ağacının bir süre önce uzmanlar tarafından gelerek incelendiğini ifade ederek Çınar ağacının Doğu çınarı (Platanus orientalis) türünden olduğunu belirttiklerini ve yaşının ise 2 bin yılın üzerinde olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz yıllarda Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından incelenerek Tabiat Varlığı olarak belirlenerek Anıt Ağaç olarak tescil edildiğinin altını çizen Muhtar Ünlü, ”Çınar ağacımıza mahalleli olarak gözümüz gibi bakıyoruz.” dedi.

'Ağacı özel olarak görmeye gelenler oluyor'
Tekeler Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ünlü tarihi ağaca yurdun dört bir yanından ziyaretçilerin geldiğini söyleyerek şunları aktardı: 'Ağacın her bir dalı sanki bir ağaç gövdesi gibi. Köyümüze tarihi çınar ağacını görmek üzere gelenler ağacın heybetinin insanları hayretler içerisinde bırakıyor. 'Dalları dört bir yana dağılmış ağacın heybeti görenleri kendine hayran bırakıyor. Ağacın büyüklüğüne ve güzelline biz alıştık artık. Son yıllarda ağacın bazı dallarında eğilmeler oldu onları da aşağıdan destek vererek kuvvetlendirdik. Böyle büyük ve tarihi bir ağacın varlığından haberdar olanlar ağacı özel olarak görmeye geliyorlar.”



Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 16.01.2025 10:17:00 1627 0
Tarih: 16.01.2025 10:17 Güncelleme: 16.01.2025 10:17
Haberi Sesli Oku