MANİSA ZİRAAT ODASININ 27 YILLIK BAŞKANI NURİ SORMAN BAŞKANLIK İÇİN YENİDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

MANİSA - 1988 yılından buyana Manisa Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten ve Şehzadeler Ziraat Odasının kurucu başkanı olan Nuri Sorman 1 Şubat Pazar Günü yapılacak olan genel kurulda başkanlık için yeniden aday olduğunu açıkladı. 
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkanvekili Nuri Sorman, Manisa Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak olan Şehzadeler ilçesi Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkanlık için aday olduğunu açıkladı.
Genel kurulda 154 mahalleden bir tanesinde seçim yapılamadığı için oy kullanacak delege sayısının 153 olacağını kaydeden Başkan Sorman, 1988 yılından beri Manisa Ziraat Odası başkanlığı yapmaktaydım. Fakat 2014 yılında Manisa'nın büyükşehir statüsüne geçmesinden dolayı Manisa Ziraat Odası kapatılmıştır. Yerine kurulan Şehzadeler Ziraat Odası'nda kurucu başkanlık yapma görevi şahsıma verildiği için arkadaşlarımla beraber bu kısa dönem içerisinde Şehzadeler Ziraat Odası meclisini ve yönetim kurulunu oluşturarak bugüne getirmeye çalıştık. Bu Kurul'un sonucunda yeni seçilecek arkadaşımız başkanlık görevini üstlenecektir. Şahsım ve arkadaşlarım bu göreve talip olduk. Allah nasip ederse, delegemiz teveccüh gösterirse bu göreve tekrar gelip, Manisa tarımını ve Manisa çiftçilerini ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ni daha üst seviyelere çıkartmaya el birliğiyle çalışacağız” dedi.
Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinin oluştuğunu ifade eden Başkan Sorman, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin yönetim kurulunun uhdesinde olan oda kurma işlemleri Şehzadeler Ziraat Odası'nı kurulmasını öngörmüştür. Çünkü Şehzadeler'de 270 dönüm tarım arazisi mevcuttur. Yunusemre ilçemizde ise 70 dönüm civarında tarım arazisi mevcuttur. Arazi büyüklüğü Şehzadeler ilçesinde olduğu için TZOB, Şehzadeler'e oda kurulmasını uygun görmüştür. Kanunen Şehzadeler ilçesinde bulunan odaya TZOB Yönetim Kurulu kararıyla Yunusemre ilçesi de bağlanmıştır. Dolayısıyla eskiden olduğu gibi Manisa'daki çiftçilerimiz yine tek bir odadan hizmet almaktadırlar. Kanunlara göre Şehzadeler Ziraat Odası, Şehzadeler ilçesinde olduğu için sadece Şehzadeler ilçesinde 65 delegeyle seçim yapma yetkisine sahiptir. Fakat meclisimiz ve yönetim kurulumuz almış olduğu kararla Yunusemre'deki çiftçilerimizin de seçime katılmaları ve bu odanın idaresinde yer almalarını sağladık. Manisa'da Yunusemre ve Şehzadeler ayrıcalığı ortadan kalkmış, yine tek odadan sev ve idare devam edecektir. Türkiye'deki Ziraat odalarının sayısı 760'dır. Fakat küçük yerlerde kurulan odalarımız kendilerini idame ettiremedikleri için önümüzdeki dönem yakın ilçelere bağlanacak. Bu odaların sürdürülebilir olmasını sağlayacaktır. Yapılacak olan seçimlerde Manisa'nın birlik ve beraberlik içerisinde bulunması ve diğer illere örnek olmasını temenni ediyorum. Bu seçimlerin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bir gazetecinin, ‘Şehzadeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire'nin de başkanlığa adaylığını açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusu üzerine Sorman şunları söyledi:
Aramızda pek sorun yok. Biz çiftçinin buraya ödemiş olduğu aidatların genel hizmet amacıyla kullanılmasını arzu ederiz ve o yönde düşüncelerimiz vardır. Güneşin alnında ve soğukta alın teriyle kazanılan paralardan bize verilen aidatları çarçur edilmesini istemiyoruz. O arkadaşlarımız herhalde daha başka düşünce içerisindeler. O yüzden bizden ayrıldılar. Bizim odamız aidat bakımından en ucuz aidatı alan odadır. Aktif ÇKS'ye kayıtlı 8 bin üyemiz var. Gayri fail üyelerle birlikte 27 bin üyeye sahibiz. Bu üyelere eşit hizmet götürmek mecburiyetindeyiz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlere bakarsanız, hep genel maiyette herkesi kapsayacak hizmetlerdir. Özellikle kuyu ruhsatlarının alınması odamız tarafından yapılmıştır. Arazi yollarının yapımı yine özel idare ve belediye işbirliğiyle yapılmıştır. Bunun yanı sıra üzüm kampanyamız neticesinde üzüm fiyatları 90 sentten 3 dolara kadar çıkma imkanı sağlanmıştır. Bizim yapacağımız hizmetler tamamen tüm üyelerimizi kapsayacak şekildedir.”



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.01.2015 17:35:19 864 0

Tarih: 28.01.2015 17:35 Güncelleme: 28.01.2015 17:35
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
3.08.2025 10:13:00