Tarih: 24.08.2015 09:33

24 Ağustos 2015 yurtta hava durumu

Facebook Twitter Linked-in

GÜNDEM - Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan bilgilere göre, İstanbul ve Adana başta olmak üzere yurdun birçok yerinde sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara´nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu´nun kuzeyi ile Samsun, Tokat, Osmaniye, Adana´nın kuzey ve doğusu, Hatay kıyıları, Muş, Bitlis, Van, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon´un batı ilçeleri ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon´un doğusu, Rize ve Artvin´de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemiz iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu´nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29
İstanbul: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
İzmir: Az bulutlu ve açık 30
Adana: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra İbradi ve Akseki ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; batı ilçelerinde kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.) 27
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 37 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —