EKONOMİ - 2016´nın ilk altı ayındaki istihdam rakamları; işe alım piyasasının hızlandığına işaret ederken; 2015´teki sarı ışık, yeşile döndü. 2016´nın Haziran ayını da kapsayan ilk 6 ayında Kariyer.net´te yayınlanan yeni iş ilanı sayısı; geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %8´lik artışa sahne oldu. Bu tablo ise; 2015´teki durağanlığın sona erdiğini gösteriyor.

Online istihdam piyasasında, imza attığı ilklerle Türkiye´nin en yenilikçi insan kaynakları platformu olan Kariyer.net, Haziran 2016 dönemine ait İstihdam Endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre Haziran´da yayınlanan toplam 59.521 iş ilanı sayısı; 2015´in Haziran ayına oranla %5 artış; bir önceki aya göre %1 düşüş gösterdi. Haziran ayında Kariyer.net´te 15.762 yeni iş ilanı yayınlanırken bu sayı; 2015´in Haziran ayına ve bir önceki aya kıyasla %2 düşüş sergiledi. Haziran ayında yayınlanan iş ilanları ile 55 binden fazla kişi iş fırsatı yakaladı. 2016´nın ilk yarısını değerlendiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, ?2016´nin ilk altı ayı 2015´in aksine hareketli geçti. 2016´nın ilk altı ayda toplam 137.030 ilan yayınlandı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %16´lık bir artışa sahne oldu. Diğer yandan yeni ilan sayısı 99.360 olarak gerçekleşirken; 2015´in ilk altı ayına göre %8 arttı. Bu oranlar da bize 2016´nın istihdam piyasasında oldukça olumlu devam ettiğini ispat ediyor? yorumunu yaptı.

Tekstil sektörü Haziran ayında da liderliği elinden bırakmayarak 5.848 başvuru yapılan ilan sayısına ulaştı. Tekstil sektörünü sırasıyla Yapı (5.520), Üretim (5.028), Hizmet (4.577), Sağlık (4.395), Bilişim (4.105), Otomotiv (4.064), Ticaret (3.792), Elektrik & Elektronik (2.742) ve Turizm (2.492) sektörleri takip etti. Ticaret sektörü ise; başvuru yapılan ilan sayısında geçtiğimiz aya oranla %4, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %7 artış sergiledi. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 2014 yılından bu yana lokomotif sektörler arasına giren Ticaret´in özellikle alışveriş merkezlerinin artması ve e-ticaret sektörünün de etkisiyle ciddi istihdam fırsatları yarattığına değindi. Türkiye´de Mağazacılık sektörü %52 ile ticaret sektörünün alt sektörleri arasında en çok istihdamı yaratıyor. Mağazacılık´ı, sırasıyla E-ticaret, İthalat ? İhracat, Alışveriş Merkezi, Market ve İç Ticaret alt sektörleri takip ediyor. Ticaret sektöründe en çok ilan yayınlanan pozisyonlar ise sırasıyla Satış Temsilcisi (%54), Mağaza Müdürü (%17), Muhasebe Elemanı (%7), Mühendis (%6), Kasiyer (%5), Satış Müdürü (%3), Stajyer (%2), Depo Elemanı (%2), Stand Sorumlusu (%2), İnsan Kaynakları Uzmanı (%2). 

Telekomünikasyon sektörü Anadolu´da istihdam yarattı 

Kariyer.net İstihdam Endeksi Haziran ayı verilerine göre İstanbul Avrupa yakasında 21.520, Anadolu yakasında 17.579 olmak üzere İstanbul genelinde toplam 39.099 ilan yayınlandı. İstihdam lideri İstanbul´u sırasıyla Ankara (6.892), İzmir (4.614), Bursa (4.177) ve Kocaeli (3.673) illeri takip etti. İzmir´de yayınlanan iş ilanları geçtiğimiz yılın Haziran ayna oranla %14 artış gösterirken; Ankara ve Bursa´da bu oran %11, Kocaeli´nde ise %10 oldu. İllere göre sektörlerin yükselişleri incelendiğinde Telekomünikasyon sektöründe yayınlanan ilan sayıları geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre Tunceli´de %53, Kilis´te %52, Kırıkkale´de %40, Bitlis´te %38, Artvin´de %34 ve Bingöl´de %31 oranında artış gösterdi. Bu illerde Telekomünikasyon sektöründe en çok ilan yayınlanan pozisyon ise Satış Temsilcisi oldu. 

Çağrı Merkezi Elemanı ihtiyacı arttı 

Haziran ayında en çok ihtiyaç duyulan pozisyon 8.409 ilan ile Satış Temsilcisi oldu. Bu pozisyonu sırasıyla Mühendis (5.766), Muhasebe Elemanı (2.825), Teknisyen (1.270), Satış Müdürü (1.067), Tekniker (984), Mağaza Müdürü (975), İnsan Kaynakları Uzmanı (763), Stajyer (755) ve Çağrı Merkezi Elemanı (649) ilanları takip etti. 2015 yılının Haziran ayı ile kıyaslandığında en çok artış gösteren pozisyonun %19´luk artış oranıyla Çağrı Merkezi Elemanı olduğu görüldü.



Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 15.07.2016 14:51:03 569 0

Tarih: 15.07.2016 14:51 Güncelleme: 15.07.2016 14:51
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 08:47:00