AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Orkun Şıktaşlı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman’ı ziyaret etti.

Manisa Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri de ziyarette hazır bulundu.

Ülke tarımının bel kemiği Manisa’nın tarım potansiyelinin ayrıntılarıyla masaya yatırıldığı ziyarette, Manisa tarımını bir bütün olarak ele alıp, hem üreticiye, hem de Manisa’ya da katma değer sağlayacak projelerinin hazır olduğunu ifade eden Şıktaşlı,

“Manisa tarımını üzümü, tütünü, kirazı, zeytini ve diğer bütün değerleri ile birlikte bir bütün olarak ele alarak, üreticinin alın terini yine sahibine teslim edecek projelerimiz hazır. Bir kentin tarımsal alandaki büyümesinin, o kentin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatını doğrudan etkileyeceğini savunmaktayım. Büyükşehir Manisa’da tarımın sürekliliğini esas alacak düzeyde üretici ile bir bütün olarak çalışmayı amaçlıyoruz.

Bunu yaparken de çiftçi örgütlerimiz ile istişare içerisinde planlı ve programlı istişareler yaparak, Manisa’yı tarımsal üretimde Türkiye’de değil tüm dünyada söz sahibi bir kent kimliğine kavuşturma amacındayız. Ürecilerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırarak, üreticilerimizin yaşam kalitesini üst seviyelere taşıyacak projelerimizle göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman,

“Türkiye’de tarımın başkenti Manisa’da üretimin, tarımsal potansiyelin önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte ivme kazanması gerektiğini arzuluyoruz. Tüm dünyada gıda sektörüne baktığımız zaman, artık natürel ve organik gıdalar tercih edilmekte, ilaç kalıntısı olan gıdalar ise kesinlikle tercih edilmemektedir. Dünyanın kabul ettiği standartlarda üretim için, üreticilerimize belli başlı imkanları sağlamamız gerekiyor. Bunun için de belediyelere büyük görevler düşmektedir.

Özellikle köylerde, şehirlerde ve sanayilerde arıtma tesislerinin kurularak faaliyete geçirilmesi çok önemlidir. Bir marka olmak istiyorsak eğer, tüm bunları harfiyen uygulamaya geçirmemiz gerekmektedir. Tüketicilerin rahat ve sağlıklı ortamda gıdalara ulaşabilmeleri için 24 saat açık gıda pazarlarının kurulması gerekmektedir. Ayrıca ürün bazında, ilgili borsaların mahallerinde oluşturulması gerekmektedir. Bunların mutlak suretle oluşturulması gerekiyor.

İl genelinde mevcut kum ocakları tarım alanlarına çok büyük zararlar vermektedir. Tarımda süreklilik için bunlara dikkat edilmesi ve akabinde gölet projelerinin Manisa’ya kazandırılması gerekmektedir. Bunları biz çiftçi olarak sizlerden talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda bu görevin size nasip olacağına gönülden inanıyoruz. Bununla birlikte kuracağınız belediye meclisinde de mutlaka bizlerden, çiftçilerden arkadaşlarımıza görev vermenizi istiyoruz. Artık siyasetin dışında ilim ve aklın da bu kente hizmet etmesi görüşündeyiz” dedi.

Sorman, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Orkun Şıktaşlı’ya bundan sonra yapacağı çalışmalarda başarılar dileyerek, “Sizlere güç kuvvet vermesi temennisi ile Manisamızın yetiştirdiği çekirdeksiz Sultaniye Üzümü’nü sunmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Ziyaretinde Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ve yönetiminden tam destek alan Şıktaşlı, hedefimiz sanayisi, turizmi ve kültürü ile olduğu kadar tarımı ile de dünyada söz sahibi bir Manisa oluşturmak” diye konuştu.



Saruhanlı’ya Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Daha!

Minikler Taekwondo İl Seçmeleri Saruhanlı’da!

Taksici bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

Saruhanlı'da Sporcu Aile Örneği: Kaya Kardeşler Başarıdan Başarıya Koşuyor

Muay Thai’den, Başkan Cıllıya Teşekkür Ziyareti

Şampiyon bek Gümülceli'de

17 yaşındaki Arda Dirmilli ağır yaralandığı kazadan 10 gün sonra hayatını kaybetti

Çınarobaspor'dan Arçil bombası

İsrail önce sivilleri öldürdü sonra ‘terörist’ ilan etti: Katledilen her 6 kişiden 5’i…

Eşini hastanede silahla ağır yaraladı

Kırkağaç’ta orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Demirköprü Barajı'nda 114 kiloluk yayın balığı yakalandı

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Manisa FK’li Çınar Arslan Bodur’a milli davet

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Başkan Akın Ergenekon Mahallesi’nde incelemelerde bulundu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 28.08.2013 12:48:13 876 0

Tarih: 28.08.2013 12:48 Güncelleme: 28.08.2013 12:48
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
22.08.2025 16:21:00