Anahtar Kelimeler: olmak’ yarıştı

SARUHANLI - Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat vermek amacıyla Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un talimatıyla Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’nda final gerçekleşti. Sık sık düzenlediği etkinlikler ve hayata soktuğu projelerle gençlere sanatsal etkinliklerin kapılarını açan Torbalı Belediyesi bu kez İzmir geneli liselerarası müzik yarışması gerçekleştirdi. 25 Kasım’da başlayan ve 23 Aralık tarihlerinde sona eren başvurulardan sonra gerçekleşen halk oylaması ve jüri değerlendirmeleri sonucunda finale kalan 15 okul ve müzik grubu dün Belediye Kültür Merkezi’nde canlı performans ile ‘En iyi’ olmak ve birincilik ödülü için yarıştı.

ÖZEL AMERİKAN KOLEJİ BİRİNCİ OLDU

50 okuldan 54 grubun katıldığı yarışmanın finalinde ise İzmir genelinde 15 müzik grubu sahne aldı. Yarışmada dev bir jüri oluşturulurken aralarında ünlü sanatçı Aslı Güngör de yer aldı. Jürideki diğer isimleri Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Karagenç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Kemal Zülal ve Okan Üniversitesi Müzik Yarışmaları Koordinatörü Alper Tunga Çakıcı oluşturdu. Canlı performansların jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından yarışmanın 1.’si Özel Amerikan Koleji, 2.’si Özel Gaziemir Rota Koleji, 3.’sü ise Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi oldu.

YARIŞMA GELENEKSELLEŞECEK

Torbalı’da ilk kez düzenlenen yarışma önümüzdeki yıllardan itibaren gelenekselleşecek. Yarışmaya katılan okullar sahnede adeta devleşirken, müzik öğretmenleri düzenlenen etkinlikten dolayı Torbalı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Derece giren gruplar ödüllerini jüri üyeleri ve Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin’in ellerinden aldı. Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı Aslı Güngör, “Güzel bir organizasyon oldu. Burada jürinin bir parçası olmak benim için gurur vericiydi. Torbalı Belediyesi’ne gençlere bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Ayrıca katılım sağlayan ve bizi kendilerine hayran bırakan tüm öğrenci arkadaşlarımı yürekten kutluyor, müzik dolu ömür diliyorum” dedi. Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, “Müzik grupları o kadar profesyoneldi ki biz amatör kaldığımızı hissettik. Gerçekten tüylerimizi diken diken eden bir yarışma oldu. Bu yarışma geleneksel hale gelecek” ifadelerine yer verdi.



72 saat sonra acı haber geldi! Cansız bedenine ulaşıldı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Osmanlı halk giysileri Çeşme Kalesi'nde sergilenecek

Ege Üniversitesi 17. Tercih Günleri başarıyla tamamlandı

Honda, İzmir'de 100 bin kapasiteli motosiklet fabrikası kuracak

Şehitler Mahallesi’nde Doğalgaz Kazı Çalışmaları 15 Ağustos’ta Başlıyor

Çanakkale Boğazı’nı 45’inde yüzerek geçti, üniversiteyi 51’inde birincilikle bitirdi

Çöp evden 4 kamyon çöp çıktı

TARİŞ, üzüm alımı öncesi avans alım fiyatını açıklayacak

Manisa’da kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı

Yunusemre'de dilenci operasyonu

Manisa’nın tek kadın basketbol takımı diyetisyen kontrolünden geçti

Demirci, ANALİG Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Temmuz ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Uzmanından yaz sıcaklarında kalp hastalarına hayati uyarılar

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 28.12.2019 08:17:00 834 0

Tarih: 28.12.2019 08:17 Güncelleme: 28.12.2019 08:17
Haberi Sesli Oku
1.08.2025 16:11:00